[]

Kuran'ın Allah'tan olduğuna şüpheniz var mı?

Bir zamanlar ben de şüpheler içindeydim. Sonra Allah-u Teala lütfetti de Kuran'ın bir ayeti şöyle dursun, her bir harfinin mucize olduğunu gösterdi. Artık bütün insanlık bir araya gelse neden bu kitabın bir benzerini yazamayacağını biliyorum.

Allah Kuran-ı Kerim üzerine çalışmalar yapan arkadaşlardan razı olsun. Hiçbiri kendi buluşum değil, sadece Türkçe'ye çevirip genişletiyorum.

İnanmayan ya da tereddüt içinde olan varsa hem ekşi profilime, hem x'e beklerim:

eksisozluk.com

x.com

 
Torbacını değiştirme kardeşim kaliteden ödün vermediği belli.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.04.25 21:45:33) 
a4 diye bir madde çıkmış 20 tlye falan veriyorlar istersen bir dene.


  • mikahakkinen  (08.04.25 21:57:27 ~ 22:52:32) 
Her şeyden şüphe ederim çünkü bu yetenekle doğdum.
İnanç çok derin bir konu ve ben o derinliğe erişecek durumda değilim. İyilik ve kötülük olarak yaşıyorum, elimden geldiği kadar iyilik ederek yaşıyorum.

  • uşak tezgahlarının halı dokuyanları  (08.04.25 21:59:47) 
Kendi adıma, müslüman bir ailede yetişmiş ve müslüman bir birey olarak, (Klasik Arapça biliyorum, Kur'an'ı düzenli olarak baştan sona okuyorum) bu tarz mevzularda şifre arayanlara Umberto Eco'nun Foucault Sarkacı kitqbının 48. Bölümünü okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap 88 senesinde basıldı. 88/48 ise direkt himalayaların yüksekliğini veriyor ki, sizin profilinize sahiplediğiniz entry'e direkt gönderme oluyor. (Bkz: her şey her şeyle bağlantılıdır)

Bulmaya üşenenler için ilgili bölümün ilk iki sayfasını iliştiriyorum:
hizliresim.com
hizliresim.com

Hangi sayı neye denk gelirse gelsin, La ilahe illallah...
  • yadigar  (08.04.25 22:12:31) 
Yok anasının a*ı.
En çok da böyle şeylere tutuluyorum siz inanın agalaf hatta en çok siz inanin. Ben inanmıyorum .

  • uşak tezgahlarının halı dokuyanları  (08.04.25 22:20:58) 
Buyrun buradan.

eksisozluk.com

Yaaa şimdi fark ettim. Bu entrynin 88 favori alması, apaçık delil değil midir? fjsjdf
  • gabe h coud  (08.04.25 22:21:00 ~ 22:23:27) 
İçinde matematik hatası var


  • substituent  (08.04.25 22:29:51) 
Suphem kurandan degil, Allah'tan.


  • duster  (08.04.25 22:32:16) 
Bizde simdi staj yap. Bundan sonraki süreç barlara kafelere gidip insanların sinirini bozarak devam.


  • logisticsmanager  (08.04.25 22:33:34) 
muslumanlarin gunumuz itibariyle geldigi noktaya bakarsak suphe etmemek mumkun degil..
yumurtaya can veren Allah, iki tane bedeviyi yola sokamiyor olamaz.

  • cooperr  (08.04.25 22:35:41) 
Jeofizikçi celal şengörün de dediği gibi dağları zelzele için tasvir etmek deprem bilimiyle direkt çelişen, doğru olmayan, tam tersi olan bir şeydir. Allah lafzı olduğu iddia edilen bir şeyde de böyle bir hata olması onun insan yazması olduğuna delalettir. Ayrıca bırakın 570-632 yıllarını, milattan öncelerde mısırda kadavra yapılıyordu. Kuranda yazan her bilgi toplama, o dönemin nispeten gelişmiş toplumlarından öğrenilen bilgilerdir. Tabi bunun yanında mealler çıkan bilim teorilerine göre devşiriliyor da.


  • Unde bach canim  (08.04.25 22:39:08) 
insan yapımı olduğundan şüphem yok.


  • orpheus  (08.04.25 23:35:58) 
Hayırdır sana tebliğ görevi mi verdiler? Seni neden ilgilendiriyor bunlar?


  • muhayyer divan  (09.04.25 00:12:45) 
Şüphem yoktu ama şüphesi olanlar sayesinde çok şey araştırmak ve öğrenmek fırsatı buldum. Şimdi hiç şüphem yok


  • hebanon  (09.04.25 06:39:42) 
'Hakikatle aralarına perde çekilmişler, nice anlasınlar. Benimde şüphem yok elhamdülillah.


  • sinematikcrop  (09.04.25 10:07:03) 
Kuran ve Allah derken? İnanmıyorum ki şüphem olsun?

orpheus + 1, insan yapımı olduğundan şüphem yok. Bu sonuca ulaşma yolculuğumda Kuran'ı 3 farklı ilmihalden notlar ala ala okudum, Tevrat ve İncil'e de göz gezdirdim, Teolojinin ortaya çıkışını araştırdım vesaire vesaire. Son derece inançlı bir ailede (en büyük abla hala tarikatta vb) büyüdüm, ritüellerin büyük bir çoğunluğunu bilirim, hatim indirmişliğim de var. Çok küçükken ve bunlara maruz bırakılıyorken bile içten içe akıl ve mantığımla hiç bir şekilde örtüşmüyordu.
  • Phoebe  (09.04.25 10:57:48 ~ 11:04:00) 
en basitinden surelerin sırası üzerinden hz. peygamberin ölüm yaşını hesapladığınız görsele denk geldim.
Surelerin hangi sırası? iniş sırası mı mushaftaki sırası mı? Hangisini baz alacağız? Mushaf sırası ise bunu sıralayan insanlar, herkesin kendi mushafı vardı, Hz. Alinin baz aldığı sıralama farklıydı, Hz. Osman'ınki esas alındı, diğerleri yakıldı.
Dahası 63 ay yılı mı güneş yılı mı? Bu hesapla bulduğunuz her sayıyı bir yere oturtabilirsiniz
  • theconqueror  (09.04.25 13:18:29 ~ 13:32:05) 
Eskiden ben de çok şüphe duyuyordum, Richard Dawkins gibi azılı ateisttim hatta. Sonra önüme Allah tarafından 10, 15 tane mucize çıkarıldı, ikna oldum, hak yolunu buldum. Eskiden porno sitelerinden çıkmaz iken, şimdi sadece Kanal 7 ve Nihat Hatipoğlu izliyorum.


  • fobfilm  (09.04.25 13:33:56) 
Sözlük profilinizi verdiğiniz için teşekkür ederim, behemehal engelledim.

Burada da iyi çalışan bir engelleme sistemi olsa keşke.
  • 10551037  (09.04.25 15:34:29) 
saclarin kivircik ve sekilsiz olabilir mi?


  • bohr atom modeli  (09.04.25 17:11:28) 
adam salyangoz mahallesinde musluman satmaya calisiyor :D hahahaha


  • nibba  (09.04.25 17:14:40) 
başka cevaptan rahatsız olup bunu sildirmişler :D

ateistlerin -abd, çin, sovyetler, nazi almanyası, kuzey kore... gunumuze dek işlediği cinayetlere bakarsak tanrıdan suphe etmek mumkun degil...

mesela türklere bakalım. 1000 sene birlikte yaşadıkları kürtlerle, yönetici kadroları din alerjisine kapıldığından beri kavgaya tutuştular. birbirlerini kırdılar. avuç kadar toprakta yaşamayı beceremediler.

sırf dedesine gümrük imtiyazı verildi diye başımıza musallat olan cel*l şeng*r, bi tefsir yapıp yine ona itiraz ederek vahiy çürütüyor. sefillik.

ama onu da kötü yapıyor. son büyük deprem çamur zeminli bir ovada yaşandı. deprem görmüş körfezde ise evler dağlara yapılıyor.

üstelik din; cifirle, sayıyla, rakamla ispatlanmıyor. buradan itiraz etmek safsata. cherrypicking.
  • lambırcek  (12.04.25 02:42:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.