[]

Farklı karakterli diller için farklı klavye kullanımı hakkında

Özellikle sürekli farklı karakterli dille ilgili yazım yapanlar (Örn uzak doğu dilleri) için nasıl bir yol izliyorlar merak ettim. Mouse ile sanal klavye kullanınca çok pratik olmuyor çünkü; ödev vs yaparken ekstra küçük bir klavye alsam mı diye düşünüyorum. Çift klavye mi kullanılıyor nasıl bir çözüm uygulanıyor mouse ile klavye kullanmak dışında? Mobilde sorun olmuyor dokunmatik için laptop için çözüm arayışındayım teşekkür ederim şimdiden. Klavye stickerlerı mantıklı olur mu ?




 
iki klavye alıp bağlayabilirsiniz, iki klavye de aynı anda tuş basabilir.

fakat windows'ta normal klavye layout'unda (TR diyelim), yabancı dil için aldığınız ikinci klavyede a tuşuna basınca çince a gelmez, türkçe a gelir. bunun için ikinci klavye ile her yazacağınız zaman klavye layout'unu değiştirmeniz; laptop üzerinde türkçe yazacağını zaman da tekrar değiştirmeniz gerekli. belki bunu kısayol veya üçüncü parti yazılımla kolaylaştırabilirsiniz.

daha verimli bir yol ise, tüm tuşlara makro ataması yapılabilen, gaming türü küçük bir klavye alırsınız. o klavyenin yazılımı oluyor, o yazılımda a'ya basınca çince a basacak şekilde ayarlarsınız. bu sayede windows'ta ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmaz, laptop layout'u da TR'de sabit kalır.
  • malheiros  (08.04.25 11:15:08 ~ 11:15:57) 
Sticker ya da silikon klavye cover


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (08.04.25 17:36:56 ~ 17:40:22) 
kötü haber bilgisayarım tek dili destekliyormuş, sürekli dil ara yüzünü değiştirmem gerekiyormuş ya da windows 10 pro sürümü almam gerekiyormuş. sanal bir platform buldum online kendi klavyemle yazıp copy paste yapabiliyorum, karakterler yabancı çıkıyor. tek yapmam gereken sticker ya da cover almak yerleri ezberlemek için çok teşekkür ederim cevaplarınız için.


  • titanic kemancısı  (08.04.25 20:27:00 ~ 20:28:49) 
Klavyem aslında yabancı dile göre, ben bunu TR dile çevirdim. Kenarda TR, ENG opsiyonu var ya oradan. Yerlerini ezberledim.


  • Kahvedesu  (08.04.25 21:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.