[]

Retinol kullanmaya yeni başlayan biri için

%0.3 uygun mu yoksa %1 veya %2 kullanabilir miyim? Haftada 2-3 gün şeklinde düşünüyorum. %0.3 ve %0.5 olan serumlara kullananlar tarafından genelde yağ gibi, etkisi çok az yorumları yapılmış. O yüzden emin olamadım.




 
Öncelikle saf retinolün yasal üst sınırı %1'dir, %2 olan formu Granactive formudur, o da henüz yeni bir ürün olduğu için çalışıp çalışmadığı pek bilinmiyor. %2 saf retinol serum satan varsa muhtemelen tokatçıdır. Onun dışında, retinol cildin alt katmanlarına kadar inebilen çok güçlü bir aktif bileşendir, Avrupa'da reçetesiz kozmetik kullanımı %0,3 ABD'de %1 ile sınırlıdır. Ben en az 1 sene cildi düşük dozlara alıştırmadan %1'e çıkılmasını tavsiye etmem, dediğim gibi ciddi bir üründür ve bilinçsiz kullanımda retinol yanığı gibi sorunlara neden olabilmektedir.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.04.25 02:27:54) 
www.kokoma.com.tr

Ben retinole bu ürünle başlamıştım. 1 gün ile başladım 2 güne çıkardım. Yaklaşık yaklaşık 9 ay sonra daha yüksek bir doza geçtim. Hemen etki görmeyi beklemeyin kırışıklıklar üzerinde. Bu uzun bir süreç.
%1 ile başlamanız hiç doğru olmaz bence. Ben 2 yılın sonunda 2 günden 3 güne çıkayım dediğim ilk gece, sabah uyandığımda yüzüm yanmıştı.
  • irene  (08.04.25 09:59:43) 
retinol kullanmaya başlayacaksanız güneş kremi ekleyin rutine, genelde kışın retinolü kullanmayı öneriyorlar yine güneş kremi ile, ben ilk 0,3 ten başlamıştım ama bunda düzenli kullanıp dereceyi arttırmak önemli etkisi için.


  • eja  (08.04.25 10:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.