[]

Kredi mi kapatayım yoksa birikim mi ?

Selamlar,

Gecen ay 110 bin kredi çekmiştim. 24 ay 2.90 dan total ödemesi 166 civarı. Aylık 8bin ödemesi var. Bu ödeme bana dokunmuyor.

Şimdi beklemediğim yerden 250bin kadar para geldi, bu durumda erken kaparsam 114 bin ile kapatacağım.

Bu durumda krediyi erken kapatmak mı mantıklı yoksa gelen parayı ellemeden altın/dolar almak mı ya da tavsiyeniz olursa başka bir yatırım

 
Her iki seçenek de hatalı görünmüyor ama sana ne yapacağını söylemek tavsiye vermek olacağı için ben olsam ne yapardım onu yazayım.

Şu an Türkiye'de siyasi durumun bi acayip olduğunu düşünseydim kredi ödemeyi en azından bir ay bekletirdim. Durumlar biraz daha belli olana kadar.
O zamana kadar da altın/dolar gibi değer kazanmasa da çok değer de kaybetmeyecek bir seçenekte beklerdim. Yapabiliyorsam bunu fiziksel olarak yapardım yani altın veya doları evde gardrobun üstündeki hurcun içindeki sigara paketinin içine koyardım :)
  • michael_knight  (24.03.25 18:15:15) 
2.90 faiz oldukça iyi.

aldığın parayı günlük faize koysan 24 ayda ödeyeceğin faizden çok daha fazlasını alırsın. ben olsam kapatmazdım. farklı şekilde değerlendirirdim döviz ya da altın almak gibi.
  • biseysorcaktim  (24.03.25 18:46:13) 
kredi tutarı mevcut kredi oranlarının altında buna göre , doğru yatarım araçlarına çevirdiğinizde size kar bırakacaktır.
Kaldıki erken kapattığınızda zaten faizin çoğunu peşin ödediğiniz için çokta bir erken kapama indirimi olmayacaktır.

  • Rao  (24.03.25 19:34:18) 
bu tarz ekonomilerde krediyi erken kapatmak hatadır. hele ki sizinki gibi nispeten düşük faizli kredilerde...
bol bol kredi, bol bol borç ohhhh missssss.

  • eurhka  (25.03.25 15:36:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.