[]

Küçük odaya büyük klima takmak

Uygun fiyatlı 18 bin btu klima buldum, sipariş ettim önümüzdeki hafta takmaya gelecekler.
Takılacak oda 14 m2. İnverter klima olduğu için istenilen sıcaklığa çabuk gelir rölantide çalışır diye düşündüm.

Bı durumun Avatajları ve dezavantajları nedir.
Aldığım 18 lik klimayı 12 lik ile değiştirmeye değer mi. (Aldığım zamanki fiyatlarla şimdiki fiyatlar arasında 2 bin tl fark oldu değiştirirsem 2 bin tl zarar etmiş olacağım.)

Teşekkürler.

 
12lik ile 18'lik arasında nasıl 2k zarar ediyorsunuz anlamadım?

14m2 oda için 18 çok büyük evet inverter olsa dahi sürekli dur kalktan dolayı verimsiz çalışır. ama 18'lik daha iyidir alınmışken alın gitsin ama fiyat farkı kısmını anlarsak daha net yorum yapılır. tek fark 2k ise ben düşünmeden 18den devam ederdim. yazın büyük ekmeğini yersiniz
  • avatar is back  (22.03.25 00:32:20) 
İnverterli ise çok büyük sıkıntı olmaz. Ama klimayı 26 dereceye ayarlayınca bile üşüyebilirsiniz. Evinizin yalıtım olayı odanın güneş görüp görmediği de etkileyici unsurlar. Sizin odanın aslında hakkı 12 btu. 15 btu alacagım deseniz ok. Ama 18btu biraz düşündürüyor


  • limonlu eksi  (22.03.25 00:38:37) 
Alırken 12lik 26 bin tl, 18lik 32 bin tl idi. Şimdi ikisinede 2 bin tl zam gelmiş.


  • durbidakka  (22.03.25 00:40:21) 
Ben olsam o 2 bin tlyi verir odaya uygun klima taktırırdım. Öyle olağandışı aşırı ısınan bir oda değilse yazın da gayet yeterli olur. 18lik muhtemelen konforsuz ve dengesiz bir soğutma yapar diye düşünüyorum. Hatta verimli çalışmayacağı için tasarruf ettiğiniz 2 bin tl elektrik masrafına gidebilir bir süre sonra.


  • mikro patlama  (22.03.25 08:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.