[]

Hediyelik Türkiye’ye Özgü Gıda

Merhaba,

Türkiyeden yurtdışındaki kişilere hediye edilecek gıda aklınıza neler geliyor? Kimi ülkelerde kurabiye, çikolata vs oluyor ya bunu ülkemize uyarladığımızda hangi gıdalar olabilir? Aklıma kestane şekeri geldi, pişmaniye de olabilir ama onu birkaç ülke hariç çoğu kişinin seveceğini düşünmüyorum o yüzden eledim. Lokum çok klasik geldi. Haricinde neler olabilir? İstanbul’dan temin edeceğim o yüzden belli yörelere özgü olmaması da gerekiyor.

Teşekkürler

 
Kuru baklava
Lokum

Sirkeci'de Lokum Atölyesi var. Cevizli, Fıstıklı ve özellikle kaymaklı lokumlarını öneririm.
Hoca Paşa, Ankara Cd. No:44/A, 34110 Fatih/İstanbul
  • Mirket  (21.03.25 23:29:05 ~ 23:52:48) 
Meşhur kuruyemisci yerlerinden bu kayisi, cezerye ve incir ezmeleri ile yapilanlar.
Ofise sürekli getiririm herkes çok sever.

  • logisticsmanager  (21.03.25 23:30:12) 
Lokum alacaksanız ve bütçe ayıracaksanız Mısır Çarşısı’nda Doğu Pazarı’nı öneririm, en güzel lokumları orada bulabiliyorum.

Aklıma badem ezmesi geldi ama yurtdışında var. Acıbadem Kurabiyesi olabilir, sanırım bize özgü ve bulması kolay.

Cevizli sucuk ve pestil düşünebilirsiniz.
  • 10551037  (22.03.25 00:22:25) 
Güzel paketleyen yer var mi bilmiyorum ama pestile sarili findik ezmesi olan ürünler var. Cok dehset ve cidden her yerde denk gelecek birsey degil. Ornek: pestil.net


  • mbond  (22.03.25 02:39:49) 
Çiçek ıhlamur. ABD'den Güney Asya'ya kadar kime götürdüysek sevdiler, nasıl demleyeceğini anlatmak lazım tabii.


  • kobuzchu kiz  (22.03.25 08:22:31) 
Burma kadayıf


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (22.03.25 09:23:27) 
Ülkeler bazı şeyleri sınırdan sokmayabiliyor. Meyve kurusu, çiçek, baharat tarzı şeyleri kontrol etmenizi öneririm. Önerim tahin helvası.


  • cosmicstring  (22.03.25 09:46:58) 
adı Türkiye ile özleşmiş tatlı : Lokum - Turkish Delight

daha bireysel bir hediye olarak ise Türk Kahvesi. cezve, iki fincan ve kahvenin kendisi olacak şekilde güzel bir paket götürürsünüz.
  • co2s2  (22.03.25 13:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.