[]

araç kaplama

aracı kaplatıyorlar ya, işte boyasına vs. bir şey olmasın diye, ne düşünüyorsunuz? gerek var mı? yaptıran ve memnun olan-olmayanların görüşlerini almak isterim.




 
boyasına bir şey olmasın diye araç kaplatmak saçmalığın danikası. zira boyasına bir şey olmadan o kaplamayı geri sökmek, hele ki kalitesiz bir kaplama ise mümkün değil. yani kaplama yaparak belki 20 yıl boyasına bir şey olmayacak arabanın ağzına tükürüyorsun.

dünya malı anasını atayım, gönül rahatlığıyla kullan geç.

ha rengini beğenmedin, boyatmak yerine kaplama ile değiştirmek istedin, ona bir lafım yok.
  • kibritsuyu  (13.03.25 12:21:41) 
Aracı kaplattın diyelim, biri gelip çarptı ya da sen bir yere çarptın diyelim. Kaplamanın bir önemi alıcı gözünde kalmadı. İkinci olarak satarken alıcı kaplamanın sökülmesini boya kontrolü için isteyebilir, gene bir dünya masraf. Bence gereksiz, dünya malı gerçekten.


  • mirty  (13.03.25 13:37:14) 
araç preminyum değilse gerek yok. ön kaputa taş gelir diye belki kaplatılabilir. araç 0'a yakın değilse çok da gerek yok.


  • mikahakkinen  (13.03.25 15:53:16) 
ufak tefek taş fırlaması vs için ön kaput belki ama yani anlamsız geliyor artık. yaptıracaktım fiyat falan da almıştım.

renk değişikliği ise mat siyah olabilir ama şahsen şu iklimde artık siyah araba sıkıntı.

dövme gibi bir şey bu da. geri dönüşü çok zor.
  • janderzel zartanyan  (13.03.25 18:31:09) 
yaptırma, hayatta pişmanlık duyduğum birkaç şeyden biri.
1-Çok iyi işçilik çok zor
2- Yıkamacılar başa bela, yakından tazdik basıp zarar veriyorlar
3- Satarken çok zorlandım ve fiyat olarak hiçbir artısı olmadı yaptıpım masrafın.
  • adivar  (13.03.25 19:25:40) 
kaynak yapmaya geldim, ya şu seramik kaplama dedikleri mevzu için ne düşünüyorsunuz?

not: sorudan anladığım başka bir tür kaplama için sanki.
  • selam  (13.03.25 20:32:16) 
@selam, aslında ben hepsini kastettim: ppf, seramik falan filan


  • kojonotsuki  (13.03.25 20:49:29) 
2019'da sıfır Toyota araç aldım. Alırken daha bayiden aracı teslim almadan Toyota Protect isimli özel bir polyester bazlı kaplama yaptırdım.

Bu kaplama sayesinde aracın dışında yağmur suyu, kar suyu, çamur vs çok az birikti. Normalde ayda iki kere yıkattığım aracı, iki ayda bir yıkattım yıllar boyunca. Hatta bazen üç dört ay bile yıkatmadan bindiğim oldu. Çoğu zaman da, aracın içi kirlendiği için yıkamaya verdim, dışı kirlendiği için değil. 2019 yılında 100 dolar gibi bir fiyata denk gelen 800 liraya yaptırmıştım. Her bir araç yıkatma ortalama 10 dolar dersek eğer, yıllar içinde sırf yıkamayla bile kendini amorti etti.

Bunun dışında, yetkili serviste kaplama yaptırdığım için, aracımın kasko kapsamında ufak kazalarda boyanan veya değişen her parçasına ücretsiz şekilde tekrardan kaplama yaptırılıp bana teslim edildi. Böylece bazı parçalarının kaplaması da daha yeni oldu.

5,5 senedir hep avantajını gördüm, hiç de şikayetim olmadı. Bir tek artık zaman içinde bazı taş gelen, çizilen yerlerinden basınçlı yıkama tabancası yakın geçirildiğinde, o kısımlarda bozuk para büyüklüğünde şeffaf kaplama dökülmeleri olmaya başladı. Ufak sökülmelerden iki üç tane oluştu. O nedenle sanırım bir iki sene sonra kaplamayı zorunlu olarak söktürmem gerekecek. Söktürdükten sonra 7 yaşındaki arabayı da kaplatmam artık.

Ama önerir miyim, kaliteli yapacaklarsa ve iyi malzeme kullanacaklarsa kesin öneririm.

Bu arada seramik veya diğer malzemelerle yapılan kaplamaları bilmiyorum. Ben sadece bu kullandığımı anlattım.
  • sinematematikci  (13.03.25 22:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.