[]

Mezarlık dizisini izlemiş olanlar bir bakabilir mi? Özellikle hukukçular.

Merhaba,

Öncelikle lütfen buradan sonrasını sadece mezarlık dizisini izlemiş olanlar okusun. Dizinin 2. sezon finaliyle ilgili 3-4 soru soracağım. Henüz izlemeyenler yoğun spoilera maruz kalabilir.

Seher Duru vakası hakkında, özellikle son 2 bölüm üzerine bir deneme yazmayı planlıyorum.

Bunun için ikinci sezonu izleyen yazarlara, özellikle hukukçu olanlara 3-4 tane sorum var.

--- spoiler ---

*
*
*
Mezarlık dizisi 2. sezon ekipten Hasan beyin kızı Seher Duru'nun cinayetine odaklandı.

Sezon boyunca bir çok kişiden şüphelenildi.

Hatta son bölüm ekibin elindeki en önemli ipucu olan kayıp kolyeyi Seher'in kardeşinin odasında buldukları için bu kardeşi (Mert Duru) sorguya aldılar.

Sorguda polisler Mert'e bu kolyenin sadece ablasının katilinde olabileceğini ve kendisinin odasında ne aradığını, kimden aldığını sordular.
Daha sonra da cinayet şüphesiyle mert'i gözaltına aldılar.

Ama bir süre sonra başka bir şüpheli yakalandı ve yeni şüpheli sorgudayken Mert'in üzerindeki şüpheler dağıldığı için onu serbest bıraktılar.

Ama Mert'in sıradan bir şüpheli değil, ölen kızın kardeşi olduğunu ve kolyenin sadece katilde olabileceğini ona söylediklerini unuttular.

Sorguda böyle önemli ve gizli kalması gereken bir bilgi kendisiyle paylaşıldığı için Mert ablasının katilinin aile dostları olan dernek başkanı olduğunu anladı ve gözaltından çıkar çıkmaz yanına gidip, odasını bastı.

Adama silah çekip diz çöktürdü. Ne yaptığını, nasıl yaptığını sordu. Haykırmaya başladı. Adam kazaydı diye itiraf edince gözü döndü ve adamın kafasına sıktı.

1) Burada böyle kilit bir bilgiyi paylaşan polis suçlu değil midir?

Sadece kolyeyi kimden aldığını, nerede bulduğunu sormak yerine gizli bilgileri paylaşıp katilin kimliğini aile üyesi olan bir şüpheliye açık ettiği için büyük bir felakete yol açan bu polisin (Komiser Serdar) cezası ne olur?

2) Bu son bölümde Mert dernek başkanıyla yüzleşirken cinnet mi geçirdi? Görüntülere bakarak bunun bir cinnet hali olduğunu söyleyebilir miyiz? Kanunda cinnet halinin belirleyicisi nedir? Bu durumda suç işlemenin cezada indirime sebep olması mümkün mü?

3) Mert bu cinayetten ve en önemlisi öldürme şeklinden kaç yıl ceza alır ve cezasının muhtemel yatarı ne olur? (diz çöktürerek, muhtemelen cinnet halinde, kafasına sıkarak öldürdü ve öldürdüğü kişi ablasının katiliydi)

4) Ayrıca Mert karakterinin öldürdüğü adam ablasının katili olduğu için bu durum kan gütme saikiyle adam öldürmeye girer mi veya ağır tahrikten cezasında indirim olur mu?

5) Bu cinayet tasarlayarak adam öldürme kapsamına girer mi?

NOT: Mert karakteri yaklaşık 23 yaşında.
Sorgudayken ablasının katilinin kim olduğunu anladı. 24 saat gözaltında tutuldu.
Saldıkları zaman hemen derneğe gidip adamla yüzleşti ve vurdu.
Silahı hangi ara nereden buldu bilmiyorum.

--- spoiler ---

Bilenler ya da mantıklı bir fikri olanlar paylaşabilirse çok makbule geçer.

 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.