[]

Yükseldim ne demek?

Ona yükseldim, buna yükseldim vs. Demin koşu yapan kadın videosuna yorum atmış başka bir kadın: "koşuşuna yükseldim"

Ne demek bu yükselmek?


 
2 anlamı var

senin kullandığın azmak, tahrik olmak anlamında.

bi de sinirlenme, kızma anlamı var. çıkışmak gibi.
  • jelly bear  (06.03.25 15:21:02 ~ 15:21:16) 
Jelly bear+ Hoşuma gitti anlamı da var ekstra


  • olaylar olaylar  (06.03.25 15:22:13) 
3. anlamı da "bir konuya/olaya ilgi duyup dahil olmak"

Örn. Bu sıralar olan bitene hiç yükselemiyorum (hiç ilgimi çekmiyor, umrumda olmuyor)
  • akhenaten  (06.03.25 15:24:20) 
Motive olmak manasında da kullanılabilir.


  • kumandanim  (06.03.25 16:58:58) 
Ben bu tabiri ilk Aşkı Memnu dizisinde duymuştum Ednan Bey "sinirlenmek kızmak öfkelenmek" anlamında kullanmıştı, hoşlanmak vs anlamında kullanılmaya sonradan evrildi sanırım.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (06.03.25 18:17:15) 
illa azmak için kullanılmıyor. filme yükseldim, yemeğe yükseldim şeklinde de kullanılıyor.

beğendim, hoşuma gitti gibi bir anlamı var.
  • sir gawain  (06.03.25 18:20:26) 
Bence doz almak gibi, dozlanmak.


  • vedatchilipeppers  (06.03.25 19:30:30) 
Eskiden 'tav olmak' diye bir deyim vardı.
TDK, eğilim duyumsamak, onunla ilişki kurmaya hazır olmak diye açıklamış.
Bir de kızmak, gıcık olmak şeklinde bir anlamı daha vardır.

Bu kelime de her iki anlamda da aynı yere çıkıyor gibi.
  • Mirket  (06.03.25 19:39:56) 
Heves etmek olarak da kullanıyor.
Rakı balık muhabbeti dönüyor, "rakı balık mı yapsak çok yükseldim"
Sinema muhabbeti dönüyor, "şu filme mi gitsek çok yükseldim"
  • archmage mahmut  (07.03.25 01:18:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.