[]

Gül Çayı ve Hayallerimin Yıkılması

Gülü çok severim ve bir markette tomurcuk pembe gül buldum pakette. Çayını yapıp içmek istedim. Benim hayalimde böyle yoğun renkli ve buram buram gül kokan bir çay canlandı ama hiç alakasız bir şey çıktı ortaya.

Bir bardak kaynamış suya 3-4 tane gül koydum ve 5 -10 dk demledim. Renk de, koku da tat da hiç almadım. Ben mi yanlış demledim acaba?

Bu güllerle en olmadı saç, cilt maskesi yaparım ama çay tarifi verirseniz daha iyi olur. Teşekkürler

 
Hocam gül çayını ilk kez duydum ama gülün esansı/rayihası tazeyken maksimum. Gül toplandıktan bir iki uc gun sonra koku namına bir şey kalmaz. Bence bir ay daha bekleyin Nisan ve Mayıs'ta sezonu var.


  • Amaranta ursula  (02.03.25 20:57:55) 
Gül suyu koysan içine belki daha bir istediğin şeye ulaşırsın :)


  • kisa  (02.03.25 21:08:21) 
Ben de zamanında doğal çaylar yapan bir kafede denemiştim. Hiç tat alamamıştım, su gibiydi. Kendim alıp denemedim. Belki içine daha çok gül konursa tat verir.


  • asteriks  (02.03.25 22:27:35) 
Ben satan bi aktara bunun çayı nasıl yapılıyor diye sormuştum. Bu sunum için abla çayı olmuyor demişti.


  • naksidil  (02.03.25 23:48:44) 
@naksidil

Sunumu içmişim :))

Fakat ekşide de övmüşler, belki çay için farklı bir gül kullanılıyordur.
  • rock n roll  (03.03.25 20:03:11) 
Türkiye'de gül yetiştiriciliği Isparta'da yapılır. O bölgede çokça yetiştirilen, çok taç yaprağı olmayan ve yılda bir kez açan, pembe renkli gülün reçeli, çayı, suyu, kokusu olur. Bir de her yerde gördüğümüz ve ilkbahardan sonbahara kadar sürekli açan, bu yüzden ağacında hep gül bulunan, gülünün birçok renkte ve çok sayıda taç yaprağı olan ve güzel bahçe ve güzel vazo çiçeği olan, hediyelik olarak kullanılan ve adı yediveren gülü olan ama görüntü dışında bir işe yaramayan kokusuz güller vardır. Ondan çay yaptıysanız olmaz. Onun reçeli de olmaz.


  • Mirket  (03.03.25 20:12:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.