[]

kendinizi iyi taniyor musunuz?

kendinizi iyi gözlemleyebiliyor musunuz? mesela gecen gün moralim bozuktu aa cünkü böyle bir sey olmustu ya da bugün modum cok iyi cünkü cuma, haftasonu geliyor gibi self awaranessiniz var mi?

5 yil sonra ne yapmak istediginizi biliyor musunuz? 2030 yilinda ne yapmak istediginiz 2020'den beri degisti mi yoksa ayni mi kaldi?

su olay beni üzdü diyebiliyor musunuz? bunu aninda assess edebiliyor musunuz yoksa zamana mi ihtiyac duyuyorsunuz? veya ne kadar zaman?

 
Bu tarz konularda çok iyi değilim.


  • sekizdokuzon  (28.02.25 19:03:58) 
Gerçi bana "Öz farkındalığın yüksek" falan diyorlar ama bence bunu söyleyen insanlar kendilerine benden daha yabancı. Farkındalık ve duygu& düşünce regülasyonu konusunda bence bayağı vasatım. Bu da ayrı bir öz farkındalık mi oluyor? Ya da bu konuda gelişeceğime mi delalet? Kişisel gelişimden nefret ediyorum jdkdkd


  • sekizdokuzon  (28.02.25 19:07:28) 
hayir hic. esim beni benden iyi gozlemleyip anliyor cogu zaman.


  • lemmiwinks  (28.02.25 19:13:12) 
Evet kendimi tanıyorum. neler yapmayacağımı neler yapabileceğimi.

- 5 yil sonra ne yapmak istediginizi biliyor musunuz?
+ Bu biraz zamana göre değişiyor. Tek bir şeye bağlı kalmıyor. 2017 senesinde 35 yaşıma geldiğimde hayatımın sadece kitap okumak olmasını istemiyorum demiştim. 2024 senesinde 35 olduğumda kitap okumanın ötesine geçmişti.

- 2030 yilinda ne yapmak istediginiz 2020'den beri degisti mi yoksa ayni mi kaldi?
+ 5 senede ilkleri yaptım ve yaşadım. yapacaklarım halen var.
  • put it in your appropriate place  (28.02.25 19:48:07) 
Başlığı görünce evet diye düşündüm hatta 8,5/10 diyecektim. Ama gelecekte ne yapmak istediğim ısmı muamma. Daha ziyade neyi istemediğimi biliyorum ben:/
Self awareness var, beni neyin mutlu edip neyin üzeceğini de biliyorum ama atıyorum şu anki karakterimin oluşmasında ailemin spesifik olarak şu tutumu bunu belirledi şeklinde tespitler yapamıyorum. o yüzdemn cevabımı 6,5-7/10 diye değiştiriyorum.

  • Amaranta ursula  (28.02.25 20:29:05) 
kulağa ne kadar mantıklı gelecek bilmiyorum ama iyi gözlemlediğimi fakat iyi tanımadığımı düşünüyorum. bi nevi "EVET SORUN BUDUR" diyen ama çözüm üretemeyen adamım. ilkinde gerçekten başarılıyım bence. iyi bi başlangıç. ama gerisi yok.


  • mark greg sputnik  (28.02.25 20:40:21) 
evet. self awareness: 99


  • gabe h coud  (28.02.25 21:21:09) 
travmalarimin hepsinin ucunun nereye gittigini bilirim. ama tetikleri ongorup tepkiyi degil durduracak siddetini azaltacak denli bir kontrol gelistiremedim maalesef. otizm adhd vs de bunlarin ustune binince bazen neyi neden hissetigimi bilemiyorum veya tum duygular birbirinden ayrilmaksizin bir kizginlik bulutu gibi gozukuyor. cok sonra a hissettigim duygu kizginlik degilmis meger yorgunmusum/acmisim falan gibi hindsight is 20/20 durumlari yasiyorum.

bu tip bir farkindaligin (tepki kontrolu olsun olmasin) bes sene sonra ne yapmak istedigimizi bilmekle bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum.
  • warrior princess  (28.02.25 22:02:27) 
Kendimi iyi taniyorum, on uzerinden dokuz veririm. 5 yil sonra ne yapmak istedigimi bilmiyorum ama 5 yil icinde yapmak istedigim seyleri biliyorum.
Yapmak istedigim seyleri surec icerisinde yaptigim icin guncelleniyor listem.
Self awaraness, self esteem seviyelerim baya iyi.
  • sey mi dostum  (28.02.25 22:42:35) 
Bence bir tek ben değil, bir şekilde hayatıma değmiş herkes beni iyi tanır, kullanma kılavuzu ile gelmiş gibiyim derim hep kendime. Farkındalığım yüksektir ama bazen ilk defa karşılaştığım durumlarda içimden tanımadığım bir ben çıkabiliyor.


  •   (01.03.25 09:15:44) 
Yaş aldıkça farkındalığım artıyor ve tanıyorum. Herkes tanımalı bence, empati yapmak daha kolay oluyor.


  • halitkin  (02.03.25 13:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.