[]

Astsubaylıkta safra kesesinde ki taş engeli

Astsubaylığı kazandım sağlık heyetine girdim doktorları gezdim maalesef ki safra kesesinde 34mm çapında taş çıktı ayrıca çamur falan filan detaya çok girmeyeyim sağlıktan elediler bu yüzden

Şimdi madde 45a8 de diyor ki

8. Safra kesesi ve yollarının semptomsuz konjenital anomalileri, polipleri, safra kesesi taşları, bilier diskineziler,
laparotomi ve laparaskopik yapılmış kolesistektomiler, endoskopik sifinkterotomiler, endoskopik olarak safra yolu taşlarının çıkarılması, safra yollarının Alonso-Lej sınıflamasına göre tip II kistleri

Ben itiraz edicem ama bunun çözümü varmı yok mu hiç fikrim yok bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor çözümü varsa?

 
Safra kesesi taşının tedavisi ameliyatla kesenin alınması, yani kolesistektomidir. Zaten o da maddede yazıyor,tedavi olsanız ameliyat olduğunuz için eleneceksiniz.


  • curukturpkokusu  (28.02.25 00:49:22) 
Ameliyatın engel olması neden peki kapalı bir ameliyat olsa bile mı yani bedende iz bırakacağı için mi yani sonuçta çözümü var aslında


  • Efespilsen  (28.02.25 00:56:48) 
Safra kesende taş varsa safra kesen taş üretiyor ve üretmeye devam edecek demektir. Mevcut halinle de safra keseni aldırdığında da ömür boyu diyet yapman gerekecek. Çünkü yağlı besinleri sindirmekte zorluk çekiyorsun ve çekeceksin. Bu durumda da sana silahlı kuvvetlerin gerektirdiği kadar sağlıklısın diyemiyoruz.
Bu arada, her sene bir dahiliye uzmanına görün. Yağlı yiyeceklerden uzak dur. Özellikle yumurta sarısı hiç yeme.

  • Mirket  (28.02.25 11:55:04) 
Subaylıktan aşağısı resmen amelelik zaten. Tsk'nın bütn yükü astsubaylarda resmen. Boşver, rızkını başka yerde ara.


  • antihero  (28.02.25 15:44:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.