[]

Akü boş mu durmalı dolu mu?

Evlerimize aldığımız akülü el aletleri matkap vs. gibi ürünlerden yola çıkarsak bunların akülerini boşaltıp mı saklamalı, kullanımdan önce şarj etmeli yoksa ful dolu hazırda bekletmek mi pil ve pil ömrü için sağlıklıdır.
Ne dersiniz?



 
Dolu durmalı diye biliyorum, akü boş kaldıkça yapısı bozuluyordu diye okumuştum. Kaynağı bulamadım ama.


  • mirty  (20.02.25 11:53:43) 
uzun sureli saklama icin genelde yari dolu tutulmasi tavsiye ediliyor. kullanim kilavuzunda da yaziyordur muhtemelen bu.


  • lemmiwinks  (20.02.25 11:55:36) 
batarya tipine göre değişir fakat hemen hemen tüm piller için ideal saklama seviyesi %40 diyebiliriz. tamamen boş ya da dolu saklamaktan kaçının. %20'nin altına düşürmemeye, %80'in üstüne de çıkarmamaya çalışın. şarjdan sonra hemen kullanacaksanız %100 yapabilirsiniz.


  • orient blue  (20.02.25 12:01:19 ~ 12:02:25) 
Dolu durmalı.
Hiç kullanılmayacak piller bataryalar bile en az 2-3 ayda bir şarj edilmeli.

  • etna  (20.02.25 13:17:45) 
dolu ya da doluya yakın durmalı

ve ara ara boşaltıp tekrar doldurulmalı
  • jülsezar  (20.02.25 14:25:32) 
Markalı düzgün bir ürün ise online manual/kullanım kılavuzuna ulaşabilirsiniz. Mutlaka soğuk depolama için bir tavsiyesi vardır.

Yılına göre değişir batarya nicad da çıkabilir lion da ona göre ayrı bir saklama koşulu belirtebilirler.
  • hedep  (20.02.25 16:12:45) 
Aküler kendi kendiler zamanlar şarj seviyesi kaybediyor. Belli bir şarj miktarının altına düşünce de artık şarj edilemez/kurtarılamaz oluyorlar.
O yüzden düşük şarjda bırakırsanız bu seviyenin altına düşme ihtimalini arttırıyorsunuz.

  • burfak  (21.02.25 11:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.