[]

Yol parası

Çalışanına kendi aracıyla işe gelmesi için yol parası ödeyen şirket, bu parayı hesaplarken çalışanının arabasının yıpranma payını ve aracın bakım giderlerini de hesap ederek bir miktar daha fazla ödeme yapmalı mıdır sizce?

Eğer yol parası alan varsa aranızda aracın işe gidip gelmek için yaptığı km yi, yaktığı yakıtı ve aldığı parayı paylaşabilir mi?


 
Evet.
Bizim şirkette rutin olarak işe gidip gelmek için kendi aracını kullanan yok, ancak özel durumlarda tekil olarak kullanıldığı zaman tahmini yakıt masrafı x 1,5 gibi şekilde ödeme yapılıyor.

  • burfak  (13.02.25 08:48:36) 
evet, genelde km'de 12-15lt benzin üzerinden hesap yapılıyor.


  • awlmi  (13.02.25 09:18:49) 
ideal senaryoda yapmalıdır evet ama yol parası vermeyen şirket baya fazla. o yüzden ne verirlerse kardır.

bizde herkese sabit ödeme yapılıyor ofise geldiği gün sayısı için. günlük 300-400 tl civarı.
  • jelly bear  (13.02.25 09:28:54 ~ 09:55:58) 
Hayır, çalışanın kendi arabası için yıpranma payı ödenmez.
Çünki araba yılına modeline göre çok değişir maliyeti.

Doğrusu şudur:

Şirket arabanın tipini belirler ve oto kiralama fiyatı alır (aylık X TL).
Çalışanın görevine uygun şekilde aylık yakıt kotası belirlenir (aylık Y TL).
Çalışanın aşağıdaki iki alternatiften birini seçer:

1. Çalışan kiralık araç kullanır, aylık yakıt kotası Y TL olur.
Aylık X TL oto kira ücreti, kiralama firmasına ödenir.

2. Çalışan kendi aracını kullanır, aylık yakıt kotası Y TL olur.
Aylık X TL oto kira ücreti, çalışana ödenir.
  • alfired  (13.02.25 09:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.