[]

Emlakçı İşgüzarlığı Mı Benim Çakallığım Mı?

Merhaba,

Bir süredir iş yeri bakıyordum, birgün bir ilan düştü ve aradım. Şu saatte gelirsin dedi, gittim. Kapının önünde içeriyi anlatmaya bilgi vermeye başladı, içeriyi göreyim dedim, şimdi anahtar yok ama alıp arayayım dedi. Bu diyalogları yaşarken binanın güvenlik kulübesinden bir amca geldi, tüm konuşmaya şahit oldu. Görmeden manası yok zaten dedim ayrıldık. Daha sonra da aramadı.

Akşamına aynı yere başka bir emlakçı daha ilan çıktı ama içerinin fotoğrafları bambaşkaydı. Bir gariplik olduğu aşikardı, gidip yapının üzerindeki kiralık ilanındaki numarayı aradım mal sahibinin kendisiydi. Tutmak istediğimi söyledim, sözleştik gittim, meğer güvenlik kulübesinden gelen amca mal sahibiymiş. İçeriyi gördüm, güncel hali her iki ilandan da farklıydı. Yaptığım çıkarım emlakçıların ikisinin de farklı zamanlarda iş yerini kiraya verdiği, daha sonra da kapıda kiralık ilanını görünce kendi elindeki görsellerle tekrar ilana çıktıkları oldu. Durum bana işgüzarlık gibi gelince de emlakçıya komisyon vermeyi saçma buldum ve mal sahibiyle anlaşıp yeri kiraladım. Kendi kendimi haklı bulsam da dışardan da değerlendirme almak istedim. Görüştüğüm emlakçı illaki yarın bir gün beni orada görecektir. Dışarıdan gözle haksızsam ona göre ılımlı ya da katı şekilde tavır takınacağım.

Teşekkürler

 
Sen haklısın bence, içeriyi gösterememişler.


  • Shepard  (02.02.25 15:49:16) 
Sonuna kadar haklısınız hocam. Kendinde olmayan malı pazarlamaya kalkışmış muhtemelen. Hem siz alavere dalavere yapmadan mülk sahibini bulmuşsunuz.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.02.25 15:56:14) 
kesinlikle haklısın ve o emlakçı seni görüp bir laf etmeye kalkarsa aynen böyle işgüzarlık yaptığını yüzüne vurmalısın.


  • neira  (02.02.25 17:21:56) 
Emlakçının yaptığı dolandırıcılık. 5 kuruş kazandırmadığın iyi olmuş. Üstüne anahtarı olmadığı halde kapıya kadar seni getirttiği için dövsen bence haklısın ama kanun maalesef öyle işlemiyor.


  • nawar  (02.02.25 20:48:04) 
bu şekilde daire kiraya veren biri olarak yazıyorum, doğrusunu yapmışsınız. Emlakçılar ev sahibini aramıştır, ev sahibi de ”emlakçıya vermiyorum, müşteriniz varsa gelin gösterin, komisyonunuzu alın beni ilgilendirmez” demiştir, bunlar da pazarlamaya çalışıyorlar. Mülk sahibi kendi numarasını yazdığına göre hiçbir emlakçıya söz verilmiş değil, arkadaşların dediği gibi kendisinde anahtar yokken sizi getirtmiş, belki mülk sahibinin rızası bile yok pazarlamaları için. Hiçbir mülk sahibi de kiracısı emlakçıya havadan para yedirsin istemez, bir ilan veriyorsunuz 10 emlakçı arıyor


  • tejeve  (02.02.25 21:15:38) 
@tejeve +1
Kasım ayında bulunduğum yerde ilan bakarken toplam 7 ilan vardı, ü inmedim saydım, 13 farklı emlakçıda ilanları vardı. Sahibinden tutun da yerel Facebook sayfalarına kadar.

  • strawberry first  (02.02.25 21:58:50) 
Bi hatan yok merak etme.


  • die fetten jahre sind vorbei  (03.02.25 00:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.