[]

Akademik indekslerle ilgili bir soru

Cumhuriyet Tarihi Araştırmaları Dergisi (CTAD), Scimago’da Q2 kategorisinde görünüyor. Keza Belleten de Q2'de. Belleten’in AHCI’da tarandığını biliyorum ki Q2 olduğuna göre bu normal bir durum. Ancak CTAD Q2 göründüğü halde ne AHCI’da ne de SSCI kategorisinde taranıyor. Hatta sanırım ESCI’de bile değil, salt ULAKBİM’de. Bu durum nasıl oluyor?

CTAD’ın sayfası bende şu an açılmıyor, bu bilgileri kendi sitesinden değil başka siteler üzerinden edindim o yüzden. Aslında merak ettiğim nokta şu: CTAD’da yayınlanan makale, doçentlik kriterleri listesindeki şu makale türlerinden hangisine girer:

SCIE veya SSCI kapsamındaki dergide yayımlanmış makale Q2
AHCI kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
ESCI veya Scopus kapsamındaki dergide yayımlanmış makale
TR Dizin kapsamındaki dergide yayımlanmış makale


Teşekkür ederim.

 
q degeri makalelere verilen atıf üzerinden veriliyor, CTAD'a verilen atıflar q2 değerini açıklar ama dergi ahci ya da ssci yeterliligini karsilamiyor olabilir.

alana göre degisiklik gösterir ama açık bir sekilde indeks bilgisi yazmiyorsa verili bilgiler dışına cikmak etik ihlal olarak degerlendirilir. bu durumda tr dizin kapsamında dergi olarak yazmanı öneririm.
  • deckard  (01.02.25 00:55:48) 
Bu dergi ESCI'de taranıyormuş. Şu linkten taratabilirsiniz. Eskiden sanırım ESCI'de q dilim yoktu ama artık veriyorlar galiba. Bu arada sizin dediğiniz q2 Scopus da olabilir. mjl.clarivate.com


  • evrim halkasi  (01.02.25 06:33:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.