[]

imei kaydı aktarma

Pasaportuma kayıtlı iki telefon var, birini abd'deki bir apple store'dan 2014 yılında almıştım, iPhone 6. Diğeri ise ABD'deki bir arkadaşımın bana verdiği iPhone XS, bunu da 2022'de kaydetmiştim. İki hafta sonra tekrar ABD'ye gideceğim, şu an ekranı kırık olan iPhone 6'yı apple store'a tamire götürüp yeni bir iPhone ile değiştirsem, oradan alacağım belgeyi e-devlet'e yüklesem, eski imei kaydım yeni telefona aktarılır mı? Bunun mümkün olduğuna dair pek çok video gördüm instagram'da ama emin olmak istedim. Bu işlemi daha önce yapmış biri doğrulayabilir mi? Bir de bu telefonu 3 yıl boyunca sadece kendim mi kullanabilirim? Eski kayıt 2015 yılında yapıldığı için 3 yıl dolmuş sayılır mı?




 
yeni telefonda yeni imei ödemesi istiyorlar.


  • deartheodosia  (14.01.25 13:18:07) 
çokça soruldu, kısaca olmaz. Videolar etkileşim almak için yanlış yönlendiriyor.

imei kaydının aktarılması için mevcut telefonun anakartının bozuk olması ve bu sebeple anakartının değiştirilmesi, parçası da yoksa yenisinin verilmesi ve bunun belgelenmesi lazım. Ekranı kırıksa ekranı değiştirir verirler. 6 verdim 16 aldım, imei kaydını aktarayım diye bir şey yok yani.

3 yıl dolduysa herhangi bir kimseye ait hatla çalışır.
  • orient blue  (14.01.25 13:27:45) 
Türkiye'deki malum vergiden yurt dışındaki Apple Store'da çalışanların da haberi olabiliyor. Amerika'da zor ama. Eğer orient blue'nun bahsettiği şekilde bir değişim kağıdı alabilirsen o zaman mümkün. Tecrübe etmedim ama sistem buna müsaade ediyor. İlk cümlede bahsettiğim durum sayesinde Avrupa'daki Store'lardan bu belgeyi almak kolay. ABD'de ikna edebilirseniz satışı yapan personeli olabilir.


  • KnoxOverstreet  (14.01.25 14:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.