[]

banka hesabı sorusu

Hesaptaki bakiye miktarını kimler görebilir? Mesela vergi dairesi banka hesabında bulunan miktarı görebilir mi?




 
@wayfarer yanılıyor, bakiye bilginizi banka çalışanı dışında bir kurum/kuruluşun görmesi imkansız. Muhtemelen onu arayan da banka çalışanıydı. Bankalar size ait verileri, bakiyeniz de dahil, hiçbir kurumla paylaşmaz kar. KVKK kapsamında suçtur ve yaptırımları ağır, hassas bir konudur.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (08.01.25 01:37:28) 
Kendi bankanın çalışanları
BDDK
Vergi Dairesi çalışanları
SGK çalışanları
Sana dava açmış kişi veya şirketlerin avukatları
Savcılar
İstihbarat
Emniyet Genel müdürlüğü (siber suçlar ve mali suçlar)
Bankanın global ortakları ve o ortakların borçlu olduğu diğer finans şirketleri
SWIFT sistemi denetleyicileri

falan falan. Özetle bir hesaptaki parayı istese 1 milyon kişi kuruşu kuruşuna görebilir dünyada.
  • sinematematikci  (08.01.25 01:39:03) 
@sinematematikci çok büyük yanılıyor. BDDK'da birisi bilgisayarında bir ekran açıp cart diye sizin hesabınıza giremez. savcı, bankayı arayıp şu kişinin hesabında ne kadar para var diyemez. size dava açmış kişi sizin hesabınızı göremez. (diğer kişiler de aynı şekilde.)

YASAK YASAK YASAK

ancak ve ancak bankanın çalışanlarından birisi KAÇAK bir şekilde hesabınıza girer bakar. ama bankaya bu konuyla ilgili şikayet giderse, hesabınıza ne zaman kim girmiş şakır şakır söylerler, hepsinin log'u tutuluyor. (bu dediğim şey ne kadar ciddiye alınıyor bilmiyorum)
  • co2s2  (08.01.25 21:23:53) 
Evinize hırsız girmesi yasaktır, ama tüm hırsızlar teknik olarak evinize girebilir. Doğru mu? Doğru.

İşte ben de teknik olarak veya istediklerinde veya özel araçlarla hesabınıza girebilecek birimlerin listesini çıkardım. Bu kişilerin teknik olarak erişimi olabilir. Girer veya girmez, bakar veya bakmaz, o onun bileceği iş. Ama yetki yaratabilir ve girebilirler.

Bankalardaki log işi de tıraştır. Banka müdürlerinin o logları silme hakkı da bulunur. Geçmişte şirketimizi dolandıran bir kişinin hep popüler bankalardaki hesaplarını sorgulatıp, bakiye olmamasından dolayı haciz koyamıyorduk. Sonra derin araştırma ile çok küçük bir bankaya (Turkish Bank mı neydi) ait bir hesabında büyük bir tutar olduğunu gördük. Haczi yapıştırdık.

Bu ülkede her şey olabiliyor arkadaşlar. Hepinizin tüm e-devlet bilgisi internette gofretten çok satılıyor. Yasaları öyle çok da şaapmayın.
  • sinematematikci  (08.01.25 22:01:26) 
Benim babam da muhtemelen bankadaki parayı her türlü devlet kurumunun vs. görebileceğini düşünür ama kendisi ilkokul mezunu.

@sinematematikci derin araştırma dediğin banka çalışanının size bilgi uçurması sanırım. E hani isteyen herkes görebiliyordu sen niye göremedin? Banka çalışanının suç işlemesinden mi bahsediyodun bunu söylerken:D

Bankalar anonim şirkettir, bunlar devlet kurumları değil. O yüzden e-devlet örneği anlamsız.

@co2s2 'nin dediği gibi, her şey kayıt altında. Birisinin kankacılık yapıp, risk alıp müşteri verisini kankasına üflemesi ayrı bir durum. İşkembeden sallamayalım. Bankadaki müşteri verilerine, müşteri ile çalışması gerekmiyorsa, aynı bankanın çalışanı bile erişemiyor. Hesabınıza icra gelecekse bankalara yazı gider, şu tcknli müşterinin şu kadar borcu var gibi.
  • huzurlarinizda huzursuzluk  (09.01.25 01:17:22) 
yazdığım şey yanlış anlaşılmasın diye tekrarlamak istiyorum. savcının ya da vergi dairesindeki birinin bilgisayarında sizin banka hesaplarınızı görebilecek bir program yok, girip bakacakları bir sistem yok. bankada tanıdıkları bir memuru arayıp kaçak kaçak baktırmıyorlarsa görmeleri bilmeleri mümkün değil. polis de aynı şekilde, SGK da aynı şekilde...


  • co2s2  (09.01.25 05:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.