[]

Birine ''teşhirci(sin)'' demek hakaret mi?

Mesajla. Şikayet edilebilir mi?




 
hakaretmi.com

bu sitede yargıtayın hakaret davalarında geçen kelimeler listelenmiş. hakaret ya da değil olarak yazıyor. ama teşhirci/sin geçmiyor. benzer anlama gelen kelimelere bakılabilir fikir olarak.
  • jülsezar  (05.01.25 22:54:35) 
4. Ceza Dairesi 2021/805 Esas, 2023/15656 Karar

Olay şu şekilde olmuş:

Sanığın; ... isimli sosyal paylaşım sitesinde katılana hitaben "... Peşkeş çektiniz bana.., Sen yönetici misin yoksa ... Orada buraya afiş astıran teşhirci mi?" yazmak suretiyle hakaret ettiği iddia olunmuştur.

İlk derece mahkemesi hakaret suçundan beraat vermiş, üst mahkeme de onamış. Yani suç değil. Somut olaya göre değişiklik gösterebilir elbette.
  • yap desem yapmazsin he  (05.01.25 22:56:31) 
Teshirci kelimesi suç kapsaminda olsa ne olur ki ? Bu ifade bin farkli sekilde by-pass edilebilir bir ifade zaten.

Birine biçak çekmek veya silahla ates etmek de suç ama dava asamasina gelindiginde kirk farkli degisken isin içine girer.
  • feastofthedamned  (06.01.25 00:29:14) 
4. ceza dairesinin kararında geçen teşhirci kelimesi ifşa eden anlamında kullanılmış sanki. ya da belediye başkanlarının yaptığı gibi her yere kendi afişini asmaktan bahsedilmiş. sizin teşhirci kelimeniniz hangi olayla lgili ve hangi cümlede kullanılmış ona bakmak lazım. vücudunu teşhir etmek gibi bir anlamda kullanılıyorsa ve eğer doğruluk payı yoksa bile yine de hakaret suçunun oluşması zor.


  • ground  (06.01.25 08:27:26 ~ 08:28:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.