[]

Epilepsi ve alkol

Epilepsi hastasıyım. İlaç kullanıyorum. 2 defa nöbet geçirdim, 1 buçuk yıldır düzenli ilaç kullanıyorum ve artık nöbet yok. Doktor dikkat etmem gereken şeyleri açıklarken fazla alkol almamamı, tek seferde en fazla 2 bira seviyesinde ve haftada en fazla 2 gün içmemi söyledi. Zaten düzenli içen birisi değildim, kırk yılda bir. Ama arada bir arkadaş ortamında sarhoş edecek kadar içerdim. 1 buçuk yıldır bunu yapamıyorum ve inanılmaz canım istemeye başladı. Alkol epilepsiyi çok ciddi oranda etkiler mi, yoksa doktor her türlü önlemi almam açısından mı böyle söyledi. Bir defaya mahsus 35'lik tekila içsem bir sıkıntı yaşar mıyım? Biliyorum belki saçma gelecek ama benim açımdan iyice yasak elma hikayesine döndü iş.




 
Alkol, kullandığın ilaçla etkileşir.
Büyük bir ihtimalle alkolden beklediğin keyfi almazsın. Çakırkeyf bile olmadan doğrudan başağrısıyla kalkarsın masadan diye düşünüyorum.
Hastalığı tetikler mi kısmını bilemedim.
  • Mirket  (04.01.25 12:53:36) 
Sıkıntı olur mu bilemem.İçecekseniz aç karna içmeyin bence


  • pembediken  (04.01.25 19:59:33) 
İç ya bir şey olmaz demem doğru değil ama "eğerli" tavsiye verebilirim.

İçecekseniz eğer; Kotalı biçimde takip ederek içebilirsiniz. Doktor 2 bira mi dedi (veya başka bir içki neyse). Haftada tek gün 2 bira için gitsin. Kontrollü olsun bence. Can isteğini törpülemeye bakın yasağı delmeye değil.

İster istemez alkol yasak olarak bilinçaltına yerleşiyor ama bunu tedbir olarak düşünün. İpi ucu kaçarsa o zaman sıkıntı olur.
  • put it in your appropriate place  (04.01.25 23:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.