[]

Şekeri kesmenin faydası var mı

Şekeri azaltınca daha çevik olduğumu fark ettim bir kez. Geçen kocaman Dubai çikolatası yedim. Hiç çok yediğimi düşünmedim ama bence çok. Çayı şekersiz içmem. Keyif almam. Bu durumda çayı şekersiz içmek mantıksız geliyor. Şimdi düşününce şekeri bırakanlar doğru mu yapıyor?




 
sekeri kesmenin faydalari anlatarak bitmez. bilimsel olarak kanitlanmis uc faydasini yazmak gerekirse, enerji seviyesini yukseltme, zihinsel berraklik ve kalp krizi riskinin azalmasi


  • buenosdias  (24.12.24 22:57:27) 
Sana iyi geliyorsa yap. Çayı zaten şekersiz iç 8 yaşında değilsen. Şekeri bırakanlar doğru mu yapıyor? Her şey herkese iyi gelmiyor. Misal seker var diye meyve yemeyen de var sadece katkı şekeri almamaya çalışan var.

Dene gör. Başka insanlarin diyet deneyimlerini çok önemseme.
  • logisticsmanager  (25.12.24 00:07:25) 
Diyabet nedir, insanın hayatını nasıl skertir diye ufak bir araştırma yaparak meseleye tersinden sağlama yapabilirsin.


  • feastofthedamned  (25.12.24 00:50:07 ~ 00:51:48) 
Sugar: THE BITTER TRUTH

www.youtube.com
  • orpheus  (25.12.24 01:02:28) 
Merhaba

Öncelikle sorunuzu 2 farklı ana başlık ile yanıtlayacağım. İlki şekeri kesmek, diğeri de keyif almak konuları.

1. Şekeri kesmenin kesinlikle faydası var. Kanser hücrelerini doğrudan beslemesi ilk aklıma gelen sebep zaten ki benim nihai kararım da bundan sonra başlamıştı. Size belgesellerden ve tıp uzmanlarından duyabileceğiniz şeyleri anlatmayacağım, bunları zaten kendiniz de araştırarak öğrenebilirsiniz. Bizzat deneyimlediğim süreci anlatırsam başıma tam olarak şu geldi; işlenmiş şeker, çikolata ve tatlıları bırakma sürecimde 2-3 hafta sonra o kadar büyük bir değişiklik yaşadım ki sanki adeta başıma sihirli bir değnek ile dokunup beni değiştirmişler gibi hissettim. Çok enerjik ve dinlenmiş uyanıyordum. Kendi ortalamamın altında uyuyordum çünkü ihtiyaç hissetmiyordum. Karnım acıkmıyordu, aklıma yemek-içmek gelmiyordu. Yediğim şeylerden daha fazla lezzet ve tat almaya başlamıştım. Detaylı bir entry yazmıştım, okumanızı tavsiye ederim: eksisozluk.com

2. Keyif alma kısmına gelirsek ben artık işlenmiş şeker ve tatlılar yerine meyve tüketmeye başladım. O da şeker diyecekler olacaktır ancak meyvelerde şekeri doğrudan almıyoruz. İçinde lifler de var, bu da vücudumuzda dengeli ve kontrollü bir emilim gerçekleşmesini sağlıyor. Ayrıca meyve dediğimiz şey doğada zaten olan bir şey. Endüstriyel tarım ile üretilmelerine rağmen herhalde daha doğal bir şeker kaynağı bulamayız. Çay, kahve kısmına gelirsek evet onlar keyif içecekleri. Belki şekeri azaltma sürecinizde içeceklerinize koyduğunuzu da azaltabilirsiniz. 2 küp şeker yerine 1, zamanla yarım şekere inebilirsiniz. Burada hedef sizin limitleriniz. Ben bırakma sürecimde bıçak gibi kesme yöntemini de denedim ki ters tepti. Vücudum resmen şeker aradı. Oysa azaltarak gitmek en doğrusu ve hatta süreci yönetmek adına sağlıklısı galiba. Şekeri azaltınca inanın hem daha az istemeye (ve hatta istememeye) ve tatlı yendiğinde çok az miktarlar ile yetinip tatmin olmaya başlayacaksınız. Bence sizin sorunuzu "Keyif aldığım bir şey iyidir o zaman neden buna devam edip kendimi ödüllendirmeye ara vereyim ki?" olarak anladım ben. Bunda bir sakınca görmüyorum, sevdiğimiz şeylerden kendimizi mahrum bırakmak bir noktada faydadan çok zarar getirebilir çünkü üzerimizde stres yaratır. Bu durumu suistimal etmeden kendinize uygun bir yöntem bulursunuz. Amacımız daha sağlıklı olmak.
  • burka  (25.12.24 02:34:33) 
Özet geciyorum

Bendeki gordugum etkilerini yazicam google dan alinti degildir

1 acayip uyku ve yorgunluk cokmesi yapiyor

2 ankisiyetemi arttirdigini farkettim

3 istahimi cok arttiriyor bi anda

4 psikolojik rahatsizligim var zaten ve eger cok alirsam kafa karisikligi tarzi seyler farkettim
  • Zetnikov  (25.12.24 09:09:16) 
Ben çayı 8 şekerle içiyodum şimdi şekerli içtiğimi düşünemiyorum. Tadını daha iyi alıyosun klişesi doğru yani. Başta alışana kadar bir garip geliyor ama sonradan daha çok seversin. Rafine şekeri azaltmak iyidir. Şeker tiplerini araştırıp ona göre düzenlersen daha iyi olur.


  • nolmus yani  (25.12.24 10:12:15) 
şekerin bir nevi uyuşturucu madde olduğu ve bağımlılık sağlaması için gereken oranın tespit edilip ambalajlı ürünlerde kullanıldığına dair belgeseli zaten paylaşmış orpheus. +1 diyorum.

erken yaşlandırıyor. cilt sarkıyor. atalet, bulanık kafa vd.

hatta bir kadın şöyle izah etmişti. "yılbaşı hindisinin derisi çıtır olsun ve güzel görünsün diye şeker sürüyoruz. biz de şeker yedikçe derimizin rengi koyulaşıyor ve aslında kızartılıyoruz. şeker korkunç bir şey bedenimiz için" benzeri bir şey anlatıyordu.

şeker orucunu tavsiye ederim.
  • mathilda.may  (25.12.24 19:35:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.