[]

yurtdisina gocmek

bir aile var. 2 cocuklari var, ingilizceleri var, ikisi de ogretmen. 5 milyon tl gibi de bu ugurda harcayabilecekleri varliklari mevcut.

gelismis bir ulke olarak, nereye goc edebilirler? en gercekci olasilik nedir? var mi bir sekilde bir yol onerebilecek olan? yeni meslek ogrenmeye ve yapmaya da aciklar.


 
Unskilled mesleklerle göç edemezler. Eğitim gelişmiş ülkelerde pahalı olduğu için üniversite eğitimi alamayıp unskılled çalışan çok var. Türkiye'de kamuda çalışıyorlarsa ben hiçbir yere kıpırdamalarını tavsiye etmem.

En gerçekçi olasılık gidecekleri ülkede bir eğitim sürecine girmeleri.
  • wd40  (17.12.24 11:42:25 ~ 11:42:36) 
wd40 + 1

Önceden iş bulmak kaydıyla Almanya olabilir belki, Türkiye'den öğretmen olarak gidip iş bulanlar var MEB ile. Ama torpil filan veya yeterlilik nedir bilemiyorum.

Bir de yurtdışında en önemli harcama maddesi sağlıktır. Sakın sağlık konusunu araştırmadan karar vermeyin, sağlık sözkonusu olduğunda sizin 5 milyon 1-2 ayda bitebilir.
  • alfired  (17.12.24 12:03:34) 
almanya olmaz. almanya'da türk ögrencilere meb tarafindan ders verilebiliyor ama o cok az. o da göc degil hem diplomat gibi görev itibariyla gidiyorsun.

almanya'da sadece ingilizceyle ögretmenlik de olmaz. denklik cok zor ve uzun sürüyor. ögretmenlik, yabanci dil ögretmenligi degilse zor malesef.
kamuda ögetmenseler bence de kalsinlar.

illa göc edicez diyorlarsa meslek degisimi gerekebilir o da bu yastan sonra zor.
  • sonsuz  (17.12.24 12:24:30) 
öğretmen olarak tr'de 5 milyon biriktirmişlerse bereket versin deyip ellerini ovuşturup kalmaları gerekir. "gelişmiş ülkelerde" tr'deki öğretmenliğin hiç bir karşılığı yok zira. kafe falan açabilirler yahut kebapçı da olur. usta vs hazırsa 5 milyona çok rahat halledilir.

2 çocuklu bilmem kaç yaşında insanlara "eğitim sürecine gir" denilmesi bağırtarak güldürdü. Avrupada bile üniversiteler ciddi tartışma konusuyken, millet alanında iş bulamazken napacaklar okul okuyup merak ettim. "yurtdışında en önemli harcama gideri sağlıktır, 5 milyon 1-2 ayda bitebilir" kısmı da büyük bağırttı. ingilterede nhs temel sağlık hizmetlerini beleşe veriyor :d almanyada ise brüt maaşının %7'si falan gidiyor sigortaya sadece. arkadaşlar abd'yi tüm dünya sanmış maalesef.

her şeyden önce kendilerini ne yapmak nereye varmak istiyorlar onu netleştirmeleri lazım. bu yaştan sonra eğitim falan olmaz öyle zırvalıklara girmesinler. el yatkınlıkları varsa kafe restoran oto tamir işlerinde güzel paralar dönebiliyor. genç ve bekar olsalardı herhangi bir ülkede mutlaka house repair'e baksınlar derdim
  • avatar is back  (17.12.24 13:45:20) 
degil 5 milyon 20 milyonum olsa bile sadece birikim ve ogretmenligime guvenerek birsey yapmazdim. maalesef sizin gibi arada kalan ve yurtdisina cikmaliyiz stresinde olan cok fazla orta halli kucuk aile var. herkesin derdi cocuguna iyi bir gelecek hazirlamak; anliyorum ama eger stratejik ve ciddi bir kalkinma planiniz yoksa hic bulasmayin. cok gitmek istiyorsaniz stratejik bir planlama yapmaniz(pasif gelir, is kurma, is arama vs..) sart onun da altyapisini hazirlamak ortalama 2 yil.


  • buenosdias  (17.12.24 14:42:01) 
otursunlar oturdukları yerde zebil etmesinler çocukları.


  • deranzo1  (17.12.24 14:51:45) 
Öncelikle branşlarına göre yurtdışı öğretmen görevlendirmelerine bi baksınlar. Belki istedikleri bi ülke vardır içlerinde. Sınava girerler, kazanırlarsa hem o ülkede maaş alırlar, hem türkiyedeki maaşları birikir. Görevlendirmeler 5 yıl. 5 yıl içinde de işlerini güçleri ayarlayıp süre sonunda istifa ederler.

Meslek olarak aklıma ağır vasıta şoförlüğü ve iş makinesi operatörlüğü geliyor. Türkiyede ehliyet alırlar. O ehliyetle iş arayabilirler. En baştan üniversite falan okumak çok zor olur. Ya da esnaf olmanın yollarına bakacaklar, al sat yapacaklar bi dükkanda.

Bence en güzeli ana baba çocuklarına ön ayak olsun, kendileri kalsın çocuklarını göndersinler yaşları geldiğinde. Dikiş tutturmalarını sağlasınlar.
  • antihero  (17.12.24 16:32:02) 
Antihero+1
Hani yurtdışında işe yarayacak şeyler olsa neyse de şu an "ne yapsak da yurtdışına gitsek" gibi şeyler genelde ancak parayı yiyip dönmek ile bitiyor. Hele bir de iki çocuk var.

Batı avrupa tabiki genel olarak Türkiye'den çok daha iyi de yurtdışında pek aranmayan meslekleri olan çocuklu aile için daha iyi olmaz.
  • logisticsmanager  (17.12.24 17:05:50) 
alfired +1

önceki duyurularımda ben de sizinkine benzer bir duyuru açmıştım.

Ben vazgeçtim.Unskilled çekirdek aile için şu an hiçbir yere kıpırdamamak bana en mantıklı tercih olarak geldi.
  • digits  (17.12.24 17:22:20) 
logisticsmanager'a katılıyorum. "ne yapsak da yurtdışına gitsek" gibi şeyler genelde ancak parayı yiyip dönmek ile bitiyor" aynen olan bu çoğunlukla.

çünkü sorun lokasyonla birlikte kişinin kendisinde. gidilecek ülkede herkes zengin değil. mükkemmel bir insani gelişmişlik bulmak da herkes için mümkün değil.

en temiz yollar evlilik, bir iş bularak gitmek, şartlar uygunsa bir eğitim sürecine girmek. ama eğitim de garanti bir yol değil. Abd ve avustralya'da kalıcı olabilen uluslararası öğrenci oranı %15-20 bandında
  • wd40  (17.12.24 17:59:37) 
10 arkadaşımın 8 i amerikada idi döndüler. 2 si eli kulağında.
güvenlik had safahda problem bakmayın toz pembe amerikan rüyalarına diyor hepsi ağız birliği etmişcesine.

  • jamswety  (17.12.24 18:11:04) 
Herkes oraya gittiklerinde ne yapmalari gerektigini veya ne yapmamalari gerektigini yazmis fakat asil yazilacak seyi unutmuslar ki o da "nasil kabul alacaklari".

Yilda 3-4 defa Avrupa'ya çikan adamlar vize reddi yemeye basladi son iki yildir, bu aile skilled worker bile olsalar isleri allaha kalmis derdim.
  • feastofthedamned  (17.12.24 20:34:18) 
Aslinda 5 milyon tl universite sonrasinda kalici oturum/vatandaslik verecek bir ulkede okuyup kalmak icin fazlasiyla yeterli... Ama -genellemek gerekirse- ortalama bir Turk ailesi bunu kotaramaz. Hem canlari cok tatli oluyor, hem ingilizceleri sandiklari kadar iyi olmuyor, cocuklarin varligi ayri bir mesele vs vs.


  • hot potato  (17.12.24 20:42:44) 
En kolay ve ucuz kaçış Almanya olur.İkisi de öğretmense,pedagojik formasyonları varsa Almanyada kreşlerde Erzieher/in(anaokulu öğretmeni) olarak çalışabilirler .
B1 almanca ile yarı denklik,B2 almanca ile tam denklik alınıyor(biz aldık).
Kamuda çalışıyorlarsa daha da kolay,1 yıl ücretsiz izin alır,yapamazsa geri dönerler kamuya.İngilizce ile çok dilli kreşlerde de iş imkanları olur.İlla öğretmen olucaz daha aşağısı pozisyonda çalışamayız derlerse ilerde C1 Almanca sertifikasıyla öğretmenlik yolunu da deneyebilirler.
  • arenas  (18.12.24 01:52:17) 
25 yila yakin suredir yurt disindayim. Ustte verilen bilgilerin cogunun yanlis oldugunu teyyit edebilirim.

Turkiye'de ogretmenlik mezunu olup, cok iyi ingilizceye sahip kisiler yurt disinda "unskilled" degiller. Hatta tam aksine "skilled" programi ile goc edeiyorlar.

Hali hazirdaki diplomalari gecerli sayiliyor. Birlesik Devletlerde ve Kanada'da ogretmenlik yapabiliyorlar. Cok basit bir denkli sureci var. Biraz para yatirip beklemeleri gerekiyor.

Ben bu sekilde Kanada'da devlet okullarinda ogretmenlik yapan 3, Birlesik Devletlerde ogretmenlik yapan 1 Turk taniyorum. Hatta Kanada'dakilerden biri ogretmen olarak calismaya basladigi okulda mudur yardimcisi olarak calisiyor. Anadoludaki bir universitenin egitim fakultesi mezunu...

Yalniz sunun da altini cizmek istiyorum bu bahsettigim Turkiye mezunu ogretmenlerin hepsinin ingilizceleri native'e yakin seviyede. Biliyorsunuz Tr'de ingilizcesinin iyi oldugunu iddida edenlerin ingilizceleri o kadar iyi olmayabiliyor. Yani evdeki hesap carsiya uymuyor.

Okullarda tam zamanli is bulabilmeleri icin 3-4 yil farkli okullarda yedek ogretmen olarak calismalari ve bu surecte kendilerini kanitlamalari gerekiyor. KPSS gibi bir sinav yok. Ogretmenin iyi oldugunu kanitlamasi bekleniyor. Beceremeyenlerin cesaretini kiran bir sistem var. Tembellerin barinmasi da mumkun degil sistemde. Cunku sisteme giremiyorlar. Kanada'da dogup, buyuyen ogretmenlerle de rekabet etmek zorundalar.

Ingilizceleri gercekten cok iyiyse, caliskanlarsa, dunya gorusleri genisse Kanada'da ve Amerika'da ogretmenlik yapabilirler.

Goc etmesinler, ortalik karisik diyenlere aldiris etmesinler. Yasal olarak gerekli protokolleri takip ederek goc edenlerin hic biri herhangi bir sorunla karsilasmiyor. Hatta bu kisilere vatandasliklarini alincaya kadar yardim eden programlar var.

Yalniz 5 milyon Kanada'da cok cabuk biter. Isler istedikleri gibi gitmezse, 2 cocukla buyuk ihtimalle iki yilda yerler o parayi.
  • thetruenorthstrongandfree1  (18.12.24 03:06:26 ~ 03:08:12) 
amerikaya tasinip e-2 yatirimci vizesi alırlar çok çok rahat.


  • oscar  (18.12.24 07:08:23) 
+Öncelikle branşlarına göre yurtdışı öğretmen görevlendirmelerine bi baksınlar.

buna kesinlikle katılıyorum. yurtdışında 5 sene yaşadıklarında, zaten çevreyi, belki çevredeki ülkeleri görüp tanıyacak ve bir sürü bilgiye sahip olacaklar. hem yol gösterici olur, hem de gitmek istiyorlar mı gerçekten bunun üzerine düşünme şansları olur. maddiyatı düşünerek plan yapmak çok stresli olur aksi takdirde.
  • damba  (18.12.24 07:41:41) 
yurtdisi memur adamin yiyecegi nane degil, madara olurlar +23535

millet bu isi basit bir aktivite saniyor da, adamin biryerinden kan alirlar baldurcum, bunu sen de gayet iyi biliyorsun.
  • cooperr  (18.12.24 07:57:11) 
@cooperr,

Gocmenlik insanin bir gun her sey cok guzel olacak hayaliyle hayatini ziyan etmesi ya, baska bir sey degil.
  • baldur2  (18.12.24 10:53:21) 
ben de bu durumda bi yere gitmezdim fakat şu motivasyonu kaçırmamak lazım, gitmek isteyen aileler kendilerini feda edip çocukları için gitmek istiyorlar.


  • nuisance2  (18.12.24 14:15:33) 
türkiye'de öğretmen = dünya'da işsiz.


  • xu  (18.12.24 14:26:33) 
en oluru amerikaya yatırımcı vizesiyle gidip küçük bir yemek işletmesini devralmak.


  • inawen  (21.12.24 15:05:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.