[]

İntihal Kontrolü Hakkında

Plagiarism Checker ile kendi tezimi tarattım ama birileri şey dedi hani hoca da turnitinden taratacak ya o zaman Plagiarism Checker seninkini kaydettiği için yüzde yüz intihal çıkabilir dedi. böyle bir durum olabilir mi? olacaksa ne yapabilirim? teşekkürler şimdiden.




 
Doğru demişler, plagiarism checker taratılan dokümanları depoya kaydediyorsa sonraki taramalarda %100 çıkar. Eğer böyle bir durum varsa plagiarism checker ile iletişime geçerek durumu anlatıp dokümanın depodan kaldırılmasını istemek gerekecektir.


  • cek  (14.12.24 10:33:05) 
Böyle bir durum olabilir, ama olmayabilir de. Çünkü bunun olup olmayacağı sizin seçiminize bağlıydı. Ancak siz bu taramayı yaparken olaya tam olarak hakim değilmişsiniz sanırım.

Bu tarz sistemlerde artık taratılan dosyanın sisteme dahil edilip edilmemesi üzerine bir buton oluyor, bu buton varsayılan olarak dahil olsun konumundaysa ve siz bunu değiştirmediyseniz sorun olur.

Tarama yaptırdığınız sistemin websitesinde açıklamalar illa ki vardır, orayı kontrol edin. Bir de varsayılan ayarı görmek için alakasız başka bir şey taratmayı deneyin. Adımları izlerken ekrandaki seçenekleri kontrol edin.
  • akhenaten  (14.12.24 11:46:06) 
@akhenaten Programı kurcaladım şimdi ama dediğiniz gibi bir ayar bulamadım. Ana ekran ve ayarlar sslerini ekliyorum.
prnt.sc
prnt.sc
  • lideraydin  (15.12.24 21:39:48) 
@cek Uygulamayla iletişime geçmek yerine hocama durumu anlatsam olmaz mı? "Hocam ben teslim etmeden önce tarattım o yüzden intihal testinde yüzde yüz çıkabilir" desem.


  • lideraydin  (15.12.24 21:42:07) 
%100 intihal çıkacak yüksek ihtimalle arkadaşların dediği gibi işi çözmezsen tezin sıkıntıya girecek.


  • basond  (15.12.24 23:01:13) 
@lideraydin

Eğer kullandığınız program "plagiarism checker x" ise websitelerinde şöyle bir ibare var

"Guaranteed Data Protection
Everything you analyze through our software remains in your own device. We never store your data at any stage in our databases. This ensures 100% data protection. You can read our privacy policy for more details."

plagiarismcheckerx.com

Bu açıdan sıkıntı olmayacak gibi duruyor, ancak bu onların dediği bir şey tabi.

Get in touch kısmında telefon ve mail destek bilgileri verilmiş

"(518) 809 7800
support at plagiarismcheckerx dot com"

Bence de buralardan @cek'in dediği gibi bir ulaşıp teyit edin.

İntihal taraması yasal bir süreç, taramayı enstitü yapar hoca değil. Bilmiyorum belki okuldan okula değişiyordur ve hocanın yaptığı yerler de vardır, ancak hoca yapıyorsa bile enstitü adına yapıyordur. Yine de "tez benzerlik raporu" sizin tez sürecinizin bir parçası. Sadece hocanın inisiyatifine bağlı değil bu. Sadece okulun inisiyatifine de bağlı değil. Bu rapor sizin dosyanız içinde yer alacak. O açıdan firmayla iletişime geçip sisteme eklenip eklenmediğini öğrenip varsa sistemden sildirmenin yolunu aramalısınız.

Bu konuyla ilgili mevzuat maddesi için

Lisansütü eğitim ve öğretim yönetmeliği
Yüksek lisans tezinin sonuçlanması; madde 9'un 2. bendine bakın

www.mevzuat.gov.tr
  • akhenaten  (15.12.24 23:34:20 ~ 23:53:23) 
bu tür şeylerden dolayı + yalan yanlış AI checkerlardan dolayı intihal kontrolü çok saçmaladı. Geçen yıl %40-50 intihal çıkan ama mezun olanlar biliyorum ve bunlar en iyi 3-5 üniversitede oluyor.(mesela bi tanesi bibliography dahil taratmış falan) Açıklaman varsa -benim gördüğüm kadarıyla- problem olmuyor. Mesela %100 çıkması aslında %50 çıkmasından daha iyi bence. Ne olduğu çok açık. (başkasının tezini komple çalmadığın sürece:)

Ama siteye ulaş ve danış, hocana da şimdiden haber ver. Jüride biri problem çıkarırsa sorun olur.
  • nhk ni youkosu  (16.12.24 01:04:45 ~ 01:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.