[]

Gecmisteki travma

Beni gecmiste çok üzen, izamana yayilmis , travma olarak adlandirabilecegimiz bir olay var.

Buna üzülmeyi nasil bikrabilirim?
Kimseyle konusamiyorum. Cevremden zaten konusamam. Psikologa da terapiye basladiktan 1 yil sonra anlatabildim. Ne tepki verecegini bilemedi anlayamadi da cok ve burada kalalim diyip birakti o gün. Tekrar gidesim gelmedi acikcasi. Olayin üstüne gitmek anilari canlandirip üzüyor, konusmasam en unutuldugunu sandigim anda bir anda firlayip cikiyor.

Emoitonal baggage deniyor buna sanirim. Bundan kurtulmak istiyorum.
Nasil basaririz? Gecmis nasil birakilir?

 
Benim de geçmişte yaşadığım ve aşamadığım bir konu vardı ve terapide ne zaman konusu açılsa hıçkırarak ağlıyordum, o ve ondan sonraki bi kaç gün berbat geçiyordu. Bu böyle 3 sene devam etti, terapist de kafama vura vura öğretti bana bu konuda bir suçum olmadığını.

Evet konuşunca o an kötü oluyor ama konuyu konuşa konuşa konuya verdiğiniz degeri azaltıyorsunuz veya konuya alışıyorsunuz ve telkinlerle bundan kurtulabiliyorsunuz.

Sizin durumunuzda psikoloğun verdiğim tepki doğru mu emin değilim. Bana çok doğru bir tepki gibi gelmedi. Eğer yetkinliğinden süper emin değilseniz başka bir klinik psikolog ile devam edebilirsiniz.
  • tiredofwaiting  (12.12.24 20:38:24) 
Terapi dışında yapabileceklerin, günlük tut, güvendiğin bir kişiyle paylaş, hem kendini hem de travma yapanı affetmeye çalış, spor ve uyku düzeni oluştur, meditasyon yap, yeni alışkanlıklar edin, depresyona girmek için kendini enable etme, küçük hedeflerle ilerle (courtesy of ChatGPT)

Geçmiş olsun sonsuz, ben dinlerim seni istersen. Beraber beddua ederiz.
  • gabe h coud  (12.12.24 21:56:16) 
o terapiste tekrar gidesinin gelmeyisinin nedeni ona anlattiklarinla yüzlesmek istememen. aslinda bir adim atmissin ama su an kendinden kaciyorsun.
O terapiste tekrar git.
Tek yolu bu.
  • alice in potatoland  (12.12.24 22:08:33) 
Psikiyatrist ve psikoloğa git mutlaka. Belki hafif bir ilaç verir. Bazı şeyleri kendimiz çözemeyiz, bir profesyonel desteğine ihtiyaç duyabiliriz. Uzmanla bu konuyu özellikle konuşmanı öneririm. Zaten psikolog, kişi için önemli olan şeylerin çok üstüne gidiyor, özellikle o konuyu açıyor.

Beni de geçmiş yıllarda çok üzen bir konu olmuştu. Üzerinden çok uzun zaman geçti nereden baksan 10 yıl olmuştur. Psikolog özellikle bu konuyu açmak istemişti. Bu konu için gitmemiştim ama seanslarda bu konunun da üstünden gecmiştim, bunu konuşmamız lazım demişti. Benimki travma değildi, sadece hayal kırıklığı ve derin bir üzüntüydü.
  • rock n roll  (12.12.24 22:17:34) 
Yazmayı tavsiye ederim. Hiç tanımadığın insanlara da anlatabilirsin ama huzursuz olursan bence evde bir defterin olsun (ya da neyse işte) ve aklına geldikçe yaz. Ben bunu bunu bunu bunu yaşadım. Bu oldu şu oldu şöyle oldu şöyle dedi böyle etti ben şunu yaptım bunu dedim şudur budur. Yaz. Olanları yazdıkça çok daha berrak görmeye başlarsın ve bir kere her şeyi olduğu gibi kabul etmen kolaylaşır, ikincisi kim gerçek suçlu kim gerçek masum ak dört kara dört ortaya çıkar. Rahatlarsın ve zamanla sana acı vermez olur.

Ne zaman ki kendini hissizleşmiş bulursun, o âna kadar yaz. Yazıklarını yakabilirsin, suya atabilirsin, direkt suya konuşabilirsin... Hepsi olur.
  • muhayyer divan  (13.12.24 01:37:15) 
emdr yöntemi ile terapi yapan bir terapistle çalışabilirsiniz, travmanızı sadece anlatmanız yetmiyor hatta daha kötü yapıyorsa. yöntemi araştırın ve emdr konusunda uzman birini bulun bence.


  • ofelia  (13.12.24 12:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.