[]

İs hayati stres, is kurma

Selamlar, 35'li yaslarda bir hatun kisisiyim. Stresle başa çıkma eşigim düşük,geçmişte sıkıntılar yaşadım. Özel sektörde çalışıyorum. Evden çalışıyorum.

Şu anki isimde fena gitmiyorum ama stres faktörünün az olmasının da etkisi var. Bu isyerinden sonra başka bir yerde maaşlı olarak çalışmak istemiyorum. Özel sektör kurtlar sofrası, en iyisi benim için memurluk, onu da denedim ama bir yere giremedim. Maaşlı bir yere bağlı olarak çalışmanın herkese göre olmadığını düşünüyorum. Eğitimim vesaire baya iyi ama işte fazla stres direkt olarak somatik bozukluk yapıyor bende.Anksiyete var zaten. Bir kere bunları yaşadığın zaman ,bu tür durumlarla karşılaşma olasılığın artıyor.



Azıcık aşım, kaygısız başım modundayim. Şu anki isyerimde görevim biterse iyi bir miktar para alma şansım var. Nasıl bir is kurabilirim? Büyüksehirde yaşamıyorum,gelişmekte olan bir kıyı şehrindeyim. Burasi bana cok iyi geldi. Istanbulda cok kaotik olmaya baslamisti.

Daha önce emlakcilik yaptık annemle birlikte. Emlak ofis açmak aklıma geldi. Gastastronomiye ilgim var, az ürün ve seçilmiş lezzetlerle, ufak bir cafe düşündüm. Butik olabilir belki.Kiyafet satışı vs

Bunca yıl bunu yapmak için mi okudum gibi bir bakış açım yok. Kafam rahat olsun istiyorum sadece. Belki açacağım işle birlikte dükkanı da alabilirim. Kiracı olmakta bu piyasada pek hoş olmasa gerek.

Başka aklınıza neler geliyor?

 
Emlakçılık rekabeti bol bir iş. Ticarette rekabetsiz bir alan yok gibi. Bence önemli olan neyi sevdiğiniz, ne yapmak istediğiniz. Her ne kadar rekabet olsa da yapmaktan keyif aldğınız işte başarı ihtimali yüksek.

Özelde çalışmaya göre çok daha rahat olursunuz. Belli bir yaştan sonra özel sektör çekilecek çile değil.
  • wd40  (30.11.24 21:32:27) 
25 yıldır ticaret yapan ve bir cok kişiye ticaret konusunda yol göstermiş biri olarak ne yapacağıniz noktasında bu kadar az doneyle bişey diyemem ama o iş kesinlikle butik olmasın. Büyük stres ve hayalkırıklığı yaşarsınız. Bu devirde kiracı olmayın fikrine de katılmıyorum. Dükkanı alacak kadar sermayeniz varsa bunu gerçekten çok iyi bir iş kurup çok kazanıp kazancinizla da yatırım fonları ve küçük arsalara yatırım yaparak 30 yaş sonrasini zengin ve istediği evi dükkanı alacak bir kadın olarak geçirebilirsiniz. Butik ve dükkanı almak kötü fikir. Nasıl para kazanacağınızi doğru doneler verirseniz anlatırım. Ama parayı kazanmak kadar sonrasında o kazancı doğru değerlendirmek de çok önemli.


  • alimcgraw  (30.11.24 21:42:27) 
stresinizi dusurecek, anneyle sinerji yaratacak bisey olabilir. cicekcilik gibi. yada sahafci, plakci.


  • buenosdias  (30.11.24 21:46:38 ~ 21:46:51) 
sizi demoralize etme amacım yok. Negatif bir şey demek istemiyorum. Perspektif katmak için nacizane bir not düşmek istiyorum:

Maaşlı çalışmaktan stres dolayısıyla girişimci olmaya gidiyorsanız, TR koşullarında kendi işini yapmak her zaman çok daha stresli.

işiniz iyi gittiğinde de stresli. iyi para kazandığınızda da stresli. işin sahibi olduğunuzda her problemle ilgilenmek durumundasınız. iş büyüdüğünde insanlara delege etmek ve bu sefer de insanlarla 'uğraşmak' zorundasınız.

Mesleği bilmiyorum ama, mesleğinizin etrafında bir iş kolu olabilir, onun danışmanlığı ile markalara hizmet vermek gibi.

ha şöyle olumlu bitireyim, kendi işinde başarılı olmanın manevi tatmini çok yüksek. maddi tatmini de maaştan çok daha yüksek. o yüzden stresle başa çıkabilecek, hamurunda olan herkese girişimciliği tavsiye ediyorum.
  • wct3 org  (30.11.24 21:55:52 ~ 21:57:17) 
@buenosdias ahaahhaahh

Sakın dükkan alayım deme. Kira iyidir. Borçla iş kurmak iyidir. Borçlanmak da. Nakit akışı önemli.

Soruya cevap: Maaşlı işte stres yapan(hepimiz yapıyoruz) şunun farkında olsun, kendi işini kurduğu zaman oha kendi işimin patronunda çalışıyorum ama stres 10 kat arttı. Personel, ödemesini geciktiren müşteri, söz verdiğin alacaklı, sorun çıkaran müşteri, işlerin azalması, çoğalması ama yetişememek vs. derken vay be maaşlıyken ne dertsizmişim ben dedirtir.

Cafe gibi yeme içme işlerine tecrübeniz yoksa bence girmeyin. Paraşütsüz batayım diyorsanız girin tabii.

Butik, takı makıysa gideri var gibi ama çevre önemli galiba pek bilmem.

Emlakçılık işi yapılabilir. Size uygun gibi bence, hem pek sermaye de gerekli değil diğer işlere göre.

Tarım üzebilir. Komşular dert, bitkisi ayrı dünya.

@wct3 org +1
@sanemkk -1
  • Shepard  (01.12.24 00:32:47) 
Açıkçası ben de "kafa rahatlığı için iş kurulmaz" diyen taraftayım. Daha rahat, daha az stresli maaşlı iş bulmak kendi işinizi kurarak kafa rahatlığına kavuşmaktan daha kolay olacaktır; hele bir de evden çalışma lüksü olan bir sektördeyseniz.

Bir de sanırım şu gözden kaçırılıyor; beyaz yakalı bir çalışanın ofis ortamında kurduğu iletişimle mahalle arasındaki esnafın çalışanlarıyla, müşterisiyle, tedarikçisiyle kurduğu iletişim aynı değil. İşin yönetimsel ve finansal boyutunu geçtim, kendinizi bir anda sosyal açıdan da çok stresli bir ortamda bulabilirsiniz yani.
  • salihdt  (01.12.24 02:21:59) 
Bölgeyi bilmeden iş önermek mantıklı olmaz.

Ama emlakçılık esas işiniz ne olursa olsun yandan da yapabileceğiniz bir iş:)

Turistik bir bölgeyse Cafe işi mantıklı ama stresi büyük. Gıda işi iyi planlama istiyor çünkü elinizde sürekli bozulan bir ürün var. Ama sosyalliği seviyorsanız, iyi planlama yapabiliyorsanız düşünün tabii. Bir de restoran cafe işletmeciliği tek başınıza altından kalkabileceğiniz bir iş değil. Mutlaka elemanınız olmak zorunda. Orada da elemana çok bağlısınız. Geldi gelmedi bile mesele.

Butik yine turistik yerse mantıksız değil. Hem internet üstünden de satış imkanınız var. Trendyol vb. Butik tek başınıza da döndürebileceğiniz bir iş. Tabii lokasyon önemli. Butik işi biraz şans. tuttu mu tutuyor, tutmadı mı fena patlıyor. Butiğin dezavantajı trendyol gibi markalar çok ucuza tekstil satıyor artık, onların fiyatlarıyla rekabet edemezsiniz. Eskisi gibi değil bu sektör. Temu da geldi şimdi tam oldu. Turistik bir yerse, ona uygun ürünlerle beeelki. Ama bu alan da riskli.

Takı düşünebilirsiniz merkezi bir yerse.

Tüm bunları yaparken yandan da emlakçılık yapabilirsiniz.
  • anten  (01.12.24 10:09:33 ~ 10:11:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.