[]

Ehliyette 103.03 kısıtlaması

Merhaba,

Geçen sene ehliyetimi yenilemek için başvurdum. Kilolu olduğum için zotunlu olarak heyete girdim. Uyku apnesi tespit edildi. CPAP cihazı kullanacaksın dediler.

Heyette beni 4 doktor gördü.

1) Göz doktoru
2) KBB
3) Göğūs hastalıkları uzmanı
4) Ve uyku apnesi sertifikası olan bir nöroloji uzmanı

Nöroloji uzmanı hariç hepsi 2. grup sürü olur dedi.

Ama maalesef uyku apnem olduğu için nöroloji uzmanı 1. grup sürücü olabilir dedi ve raporum o şekilde yani 1. GRUP SÜRÜCÜ olur diye çıktı.

Ayrıca nöroloji raporuma 103.03 yani senede 1 defa sağlık kontrolü kodu işletti.

Heyet raporumu 21 Kasım'da almıştım. Süresi doldu. Şimdi 103.03 koduna göre sağlık kontrolüne girmem lazım.

Ama bu konuda kimse bir şey bilmiyor.

Doktora gidiyorum, ıslak imzalı rapor mu verecem nasıl olacak diyor.

Nüfus müdürlüklerini arıyorum. Biri yanınızda imzalı bir kağıt olsun yeter, çevirmede gösterirsiniz diyor. Diğeri raporun sistemde görünmesi lazım diyor. Ne sistemi diyorum? Bilmiyor.

Emniyet trafiği arıyorum, telefonu açmıyorlar.

İl sağlık müdürlüğünü arıyorum, onlar da telefonu açmıyorlar.

Benim ne yapmam lazım?

Bu kodun gereğini yerine getireyim diyorum ama kimse nasıl olacak bilmiyor.

Bu işin bir standartı yok mu?

 
Bizzat gidip sormanız lazım ama masa başındaki ekipten çok trafik uygulaması yapan birimlere sormak daha mantıklı. Ben çay içerlerken yanlarına gidip kafamdaki bir soruyu sormuştum, onlar da gayet detaylı izah etmişlerdi.


  • spankenstein  (25.11.24 16:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.