[]

iade işleri hakkında bir sorum var

alışveriş esnasında mağazadan verilen slipi kaybettim. bankanın mobil uygulamasından sağlanan sliple iade etmeye gittim fakat iade almadılar. bu konuda yapılacak bir şey var mı? yoksa mağaza iade almamakta haklı mı? burada iade almamalarının tek şartı verdikleri slipi bulamıyor olmam.




 
Asla yasal değil. Sizin dijital silip ile gidip verdiğiniz numara onlara yeter. Fakat iade almamak için fiziki olarak istiyoruz gibi bir zorluk çıkartıyorlar. Iade işlemini yapmaları için slipteki numarayı vermeniz ve onların da pos cihazına numarayı girdiğinde onay vermesi gerekmekte ama onu yapmıyorlar. Fiziki olup olmaması önemli değil yani o numara önemli. Hakem heyetine başvurabilirsiniz.


  • dedeminhirkasi  (23.11.24 21:47:15) 
@dedeminhirkasi evet bende hakem heyetine başvurdum, şimdi duruma baktım savunmaları gelmiş. hakem heyeti de onları haklı bulursa nasıl ilerleyim? mahkemeye taşımalı mıyım bu durumu? iş artık gurur meselesi oldu. :)

söylediğin gibi defalarca anlattım ama anlamamak için ellerinden geleni yapıyorlar. linkedin profillerinde gönderi altlarına da yazmayı düşünüyorum, bir tık prestijimi sarsaracak ama olsun. :D
  • jules  (23.11.24 22:29:19 ~ 22:30:07) 
Uğraşacağım diyorsan red geldikten sonra tüketici mahkemesine basvuracaksin. Duruşmaya gitmek zorunda değilsin. Oradan da red kararı gelirse vekalet ücreti ödersin fatura bedelinin yüzde onbesi. Ayrıca dava açarken yatıracagin 700 TL civarı bir para da gitmiş olur, tabii bu en kötü senaryo fakat hakem heyeti büyük bir ihtimalle bunu senin lehine kabul edecektir.


  • dedeminhirkasi  (23.11.24 23:29:07) 
@dedeminhirkasi, insallah bakalım. karşı tarafın savunması gelmiş. haftaiçi ararlar yüksek ihtimal o zaman.


  • jules  (24.11.24 00:33:17) 
yokuş yapıyorlar.

bankamın uygulamasında yaptığım ayar sayesinde, neredeyse hiç bir pos makinesinde bana slip çıkmıyor. "nasıl olsa hemen çöpe atıyorum" diye hiç almamaya karar verdim. bu mantıkla benim aldığım hiç bir ürünü geri veremiyor olmam lazım. eğer mevzuatta iade için kredi kartı slibini fiziksel olarak geri getirme şartı olsaydı, bankamın uygulamasında slip çıkmama seçeneği olmaması gerekirdi.
  • co2s2  (24.11.24 03:32:05) 
Mağazadan alınan üründe sebepszi cayma hakkı yok. Müşteri memnuniyeti için iade almak mağazanın insiyatifinde


  • jülsezar  (24.11.24 08:41:32) 
jülsezar +1

adamların iade almama hakkı var bu arada üründe bir sıkıntı yoksa.
  • jelly bear  (24.11.24 10:43:11) 
Adamların mağazadan alınan üründe iade almama hakları var fakat burada anlaşılan mağaza politikası ve müşteri memnuniyeti kapsamında iade alıyorlar ki neticede slip istemişler. Yasal olmayan dijital slipi kabul etmemeleri. Yani işi yokuşa surmeleri. Sen de mağazanin iade politikasına güvenerek Alışveriş yapıyorsun. Mesela iade alinmamaktadir gibi yazı olan mağazalardan Alışveriş yapmayız veya bilerek yaparız fakat burada hem politikaları bu şekilde olup hem de yolu dolanarak iade almamaları asla yasal değil.


  • dedeminhirkasi  (24.11.24 11:12:34) 
cevaplar için teşekkürler ama şöyle bir şey var alışveriş esnasında 30 gün iade hakkımın olduğunu söylediler zaten. buradaki mesele, ısrarla fiziki slip istemeleri dijital slipi kabul etmemeleri.

tam da @dedeminhirkasi'nın dediği gibi durum.
  • jules  (24.11.24 22:42:35 ~ 22:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.