[]

Kurumsal'dan az kurumsal'a geçiş

3000-5000 kişilik kurumsal firmalardan, 300-500 kişilik firmalara geçenler bunu hangi motivasyonla yapiyor ?
Mobing, toxic insanlar, kotu yoneticiler kurumsalda da var 500 kisilik sirkette de var. Kurumsalda en azindan bu duruma katlandiginiza değiyor diye düşünüyorum. Gelismis tum yan haklar, isci haklari vb de kurumsalda, mesai saatlerine saygi da genel olarak işleri oturtmuş kurumsalda. Küçük firma da ise kaos daha yoğun. Kurumsalda basinizi egip 30 yil calisabilirsiniz.
Ayrica her 500 kisilik firma bir gun 5000 kisi olmak ister. Yani kurumsal onlarin olmak istedigi yer zaten. Eksisozlukteki kurumsal basligi dahi beni destekliyor genel olarak.
Yanildigim yerler var mi ?
Tecrubeli ve sözünü ettiğim kurumsaldan küçük firmaya geçmiş kişiler ne yorumda bulunur ?

 
kurumsal firmalarda hantallasma oluyor. yukaridaki pozisyonlar tutulmus oluyor, yukselmek zor oluyor. burokrasi ve guvence oluyor. bunu istemeyenler olabilir, yukselmek isteyenler olabilir. bu insanlar genelde marka degeri yuksek bir yerde calisip sonra kucuk firmalara gidince yuksek title aliyorlar. daha iyi maas oluyor vs.

mesela kurumsalda hiyerarside 3. pozisyonda calisan adam disarida 6. pozisyon esdegerinde bir teklif alip gidip 2-3 sene sonra eski firmasina 6. pozisyonda donebilir. iceride kalmis olsa en fazla 4.'ye cikmis olacakti. bu sekilde yukselme de cok gordum.

hicbir sirket - cok istisnai olmadikca - hak ettiginiz terfi ve maaslari zamaninda vermez. hak rica edilmez, istenilmez, alinir. alma yontemini bulmak gerek.
  • antikadimag  (23.11.24 21:49:52 ~ 21:50:38) 
yıllar önce bizim müdür vardı tofaş'tan gelme. bi ara söylemişti..

mühendis değil müdür oluyor.
daha yüksek maaş alıyor.
araç veriliyor.
sonrasında yükselmek daha kolay.

kurumsalda çok fazla alternatifin var.
az çalışan yerde biri yükselecek olsa az seçenek var. kendini göstermek ve yükselmek daha kolay.
  • tabudeviren  (23.11.24 22:22:30) 
poizsyona göre değişir bu. IK, muhasebe,pazarlama vs gibi bölümler için doğru ama teknik taraf için tam tersi. 2 defa tam kurumsal holdingden geçiş yaptım. Eğer ki eski şirketlerimde çalışıyor olsaydım şu an diken üstünde olurdum. Ayrıca 360 derece performans vs gibi saçma ölçümler yok. Terfi etmek için beklemen gereken kıdem yılıydı, üst yönetime sunum gibi süreçler yok. Sürekli girmen gereken eğitimler alman gereken sertifikalar da yok. Maaş zamanı şirket genelindeki politikaya takılmıyorsun. İşinde iyi isen kaybedilemyecek pozisyondaysan her türlü pazarlığı yapabiliyorsun. Sayısız artısı var. Eksisi ne dersen tam kurumsalda göze çarpmıyorsun işten atılma ihtimalin çok zayıf, az kurumsalda gözünün yaşına bakmazlar.


  • goodman  (23.11.24 23:16:29) 
ben yıllarca 10-15 kişilik firmalarda çalıştım ve kurumsallığın çalışan sayısı ile değil, firmadaki kültür ile alakalı olduğunu düşünüyorum. plazalarda, oralarda buralarda çalıştıkları yerleri kurumsal zanneden çok arkadaşım var. benim çalıştığım, kurumsal olmayan firmalardaki çalışan haklarının yarısı yoktu hiç birinde.

önemli olan doğru firmayı bulmaktır. 3000-5000 kişilik bir firmada berbat bir çalışma hayatı geçirebilecekken, 3 kişilik bir firmada zirveye güle eğlene, işinizi seve seve çalışırsınız. başınızı eğip çalışmak istiyorsanız, KPSS'ye girip memur olmanız daha doğru olacaktır.

benim sektörümde kişi sayısı olarak büyümek çok iyi bir şey değildir, hamallıktır. önemli olan daha kaliteli iş yapmaktır. mesela benim hayalimde, maksimum 5-6 kişilik bir firma var. idareci olarak ben dahil 4 kişilik bir teknik/operasyon departmanı + sekreter + muhasebe. bu şekliyle her ay bir kaç yüzbin dolar EBITDA'mız olur. yeter de artar.
  • co2s2  (24.11.24 03:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.