[]

İs yerinde geri bildirim alınca moral bozulması

Merhaba arkadaşlar,

Her ne kadar geri bildirimleri kişisel almamam gerektiğini bilsem de o gün bazen o hafta moralim bok gibi oluyor. İşin kötü tarafı bunu geri bildirimi veren kişi de fark ediyor. Her fırsatta kendime bunların kariyerdeki ilerlemeler için önemli noktalar olduğunu normal olduğunu hatırlatıyorum ama nafile. Altta yatan seyi anlamaya çalışıyorum hata yapmis olmayi yedirememek mi? Kusursuz is yapma arzusu mu? Tam kestiremedim. Siz bunu nasıl başarıyorsunuz?
Ben nasıl bunu aşmayı öğreneceğim?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
Abi geri bildirim bir ders değil mi? Kötü bir şey değil ki. Ne zaman dersleri bitirirsen yani ne zaman geri bildirim almazsan sınavı geçmiş olursun işte. Tam olarak "olmuş" olursun.


  • etna  (19.11.24 18:59:28) 
Egoya ters bir şey tabii ama sonunda daha rahat çalışmaya başlıyorsun, yaptığın işten daha büyük tatmin alıyorsun.

Bende de var bu. Bu hafta içinde mesela okulun müdürü beni yanına çağırıp sınıfın birinde dirlik,. düzeni sağlayamadığımı söyleyecek, yol yordam gösterecek. Keşke göstermese :p Ama bu haberi aldığımdan beri derslerdeki sınıf hakimiyetim arttı. Kusursuz değiliz de işte kusursuz görünmek istiyoruz. Gelişimin önündeki en büyük engel. Canın başta acıyacak, acısın. Gerisi ferahlık.
  • sekizdokuzon  (19.11.24 19:34:15) 
Bence moral bozulması normal ve insani bir tepki. Bunun ardından gelen "Ben bunu hak etmedim" gibi ya da "Peki X kişisnin yaptıkları, Y kişisinin performansı" gibi düşünceler de normal. Ancak bunları aşıp ertesi gün geri bildirimi metodolojik bir şekilde mantık süzgecinden geçirmek moral bozukluğuna iyi gelebilir.

Örneğin:
Geri bildirim haklı mı?
Hayırsa: Neden hak etmediğim bir geri bildirimle karşılaşıyorum? Bu geri bildirimi veren kişinin bir yanlış anlaşılmasından ya da benimle kişisel bir sorunundan mı kaynaklanıyor? Bunları nasıl çözebilirim?

Evetse: Bu geri bildirime yol açan süreç neydi; neyi, neden beklendiği gibi yapamadım. Bu sebepler o ana özgü sebepler mi (Ne yapmam gerektiğini biliyordum ve bunu yapabilecek güce sahiptim) yoksa gerçekten bir şeyler (Bilgi, deneyim, irade, motivasyon) eksik olduğu için mi bu geri bildirimi alıyorum.

vb.

Tabi bir de yapıcı bir şekilde geri bildirim almanın faydasına inanmak lazım. İnsan kendi yaptığı şeyleri, sırf kendi yaptığı için doğru kabul etme eğiliminde. Geri bildirime olumsuz tepki vermek uzun vadede bizim zararımıza zira kendimizi gelişmeye kapatmış oluyoruz. Yaşlı insanların genel olarak yeni şeyler öğrenememelerinin önündeki en büyük engel çoğunlukla zihinsel/fiziksel kapasitelerinin eksikliği değil yıllardır yaptıkları şeylerin daha iyi ya da daha farklı yapılabileceğine dair fikirleri dikkate almamalarıdır mesela.
  • salihdt  (20.11.24 08:40:51) 
OKBB ve/ya mükemmelliyetçilik, kişiselleştirme. Ben terapiyle 'değişmeye' çalışıyorum. Şimdilik en azından farkındalık kazandım. Olumsuz eleştiriye zerre tahammülüm yok; dünya başıma yıkılıyor ve günlerce başka hiçbir şey düşünemiyorum.


  • auroraaurora  (20.11.24 09:17:04 ~ 09:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.