[]

Çok Hissedarlı Arazi

Herkese selamlar;

Rahmetli dedemden kalma yedi dönümlük bir arazi mevcut, yaklaşık 55 senedir dedem ve sonrasında bizim tarafımızdan işletilmekte. (Bütün uzak, yakın akrabalar, ahali, muhtar vs bunu biliyor, kabul ediyor.) Dedemin vefatından birkaç sene sonra kadastro geçmiş, fakat haberimiz olmadı. Arazinin şu an, biz dahil,, yaklaşık 300 adet hissedarı bulunmakta. Arazinin zilyetliği bu süre zarfında önce dedem, sonrasında bizde olduğu için bu arazinin sadece bize ait müstakil tapu şekline getirilmesi mümkün mü? Üstelik elimizde 1979 yılına ve arazinin eski pafta nosu ile olsa da, aynı şekliyle sadece dedemin üstüne gösteren, zamanın tapu müdürlüğünce onaylı “çaplı tasarruf vesikası” var.

Konunun izale-i şüyu ile değil, başka hukuki yollarla çözüleceğini söyleyenler oldu. (Mantıken de öyle olmalı.) Benzer sorununu çözenler, duyurunun tapu uzmanları veya avukatları varsa yardımcı olursa sevinirim. Hatta direkt, bu işi %99 lehte çözerim, diyen avukat varsa görüşebilirim.

Teşekkürler.

 
kadastro dediğiniz toplulaştırma olmalı. zamanında itiraz edecektiniz, ki faydası olur muydu bilemiyorum. şimdi ifraz yani bölünme işi 100 mü, 200 mü neyse o büyüklükteki arsalarda ve en küçüğü de 20 (veya 50) dönüm olabilecek şekilde yapılabiliyor. yani siz 7 dönümü kolay kolay bölemezsiniz. belki bölünür diyenler de, sizin gibi ayrılmak isteyen 13 dönüm hissesi olanlarla beraber ayrılırsınız demek istemişlerdir.


  • malheiros  (15.11.24 23:27:34) 
Sanırım ben anlatamadım, 79 tarihli vesika şu:
ibb.co
Bir şekilde, dedemin işlettiği araziye 300 kişi daha ortak oluyor… Biz istiyoruz ki, bu 299 kişinin buranın zaten ne geçmişte, ne bugün burayla bir bağı yok, hak sahipliği talebi de yok. Burası bizim yerimiz, tapu eski şekline dönmeli… Zaten bu vesikanın arkasındaki kroki, bugününküyle aynı. Yani toplulaştırma olsa, etrafındaki diğer araziler de katılırdı, e-kadastroda vs.
  • anlatamıyorum  (15.11.24 23:34:24) 
Konuya uzağım ama mantık yürütürsek, sonradan ortak dahil edilme işlemi neyse onu iptal ettirmeniz gerekiyor, gerçekten usulsüz bir işlemse. Ama zor işler.


  • parka  (16.11.24 02:27:30) 
Halam, babaannesinin tarlasını, o hayetteyken kendine para vererek alıyor. Herkes de biliyor artık tarlanın sahibinin (fiiliyatta) halam olduğunu. Yıllar yıllar sonra tarlayı üstüne almak için 50-60 kadar varisin hepsinden vekalet/imza alıp öyle kendi üstüne alabildi.
Siz de 300 kadar hek sahibi var diyorsunuz. Herkes sözlü olarak 'tamam bu senin tarlan' da dese tapuda haklarını size devretmesi lazım. İtiraz eden yok diye size yapmazlar tapulu.

  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (16.11.24 07:56:26) 
kadastro dedeniz üzerinden geçmiş yapacak bi şey yok
zaten tapuya kaydı mevcut
mirascılara aktarılmış

tarım arazilerinin bölünmemesi ve işletilmesi için devlet tek bir kişiye parasıyla devrettiriyor uygulaması vardı ordan yürünür belki
  • bir soru sorcam  (16.11.24 11:12:42) 
şu an tarla tescilli ve ada parsel numarası mevcut yani kadastro görmüş, dolayısıyla zilyetliğe gidilemez. bu yolla tapudaki diğer malikler ekarte edilemez.

kadastro gördüğü zamanda bu başvuru yapılsaydı o zaman olabilirdi.

şu aşamada izalei şuyudan başka yol görmüyorum.
  • egokalp  (16.11.24 19:06:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.