[]

amsterdam

kızım ( 9 ) amsterdam ı çok görmek istiyor bisiklete binecekmiş hanım.
ara tatil de 9-17 kasım vize başvurusu yapsak yetişir mi acaba?bilen eden varsa bilgilendirirse sevinirim.ayrıca amsterdam ı boşver şurası kasım da çocukla daha iyidir derseniz orayı da düşünürüz.



 
9-17 kasimda gitmek icin mi diyorsunuz tarih kismini tam anlamadim? Eger oyleyse asla yetismez. Ki zaten bekleme listelerini aciyor su ara vfs. Randevu icin bekleme listesi yani. En erken randevuyu aralik sonunda alirsiniz. Vizenin gelmesi de 1 ay surer ortalama. Zaten vfs, 4-6 ay onceden basvurun yanmasin tatiliniz diyor.

Eger gecen hafta sorsaydiniz yunanistan’dan alin, bir gir-cik yapin ordan amsterdam’a gidin derdim. Ama ekim sonu basvurularini gecen hafta acti ve kapatti Yunan.

Kasimda soguk olur ama bisiklet, vondelpark’ta gezinti ve piknik vb seyler icin yaza dogru daha keyifli olur hollanda. Tabii gec olmayacaksa.
  • mor oje  (22.10.24 17:23:56) 
Ara tatil Ocak Subat civari olan mi? O zaman yetismesi lazim. Yengem icin Agustos sonlarinda davetiyeyle basvurduk, 1 aydan fazla surdu pasaportun gelmesi, red geldi bu arada.

Eger giderseniz, trafik cok efektif islediginden bisikletlerin tabi oldugu kurallara gitmeden once goz gezdirirseniz iyi olur. Gezinti modunda takilabilinen yerler de var tabii, bu soyledigim sehir icinde gecerli.

Amsterdam isteyen birine ayni havayi verecek Kopenhag falan olur sanirim. EU disi zaten iyi bir bisiklet yolu agi bulmak pek olasi degil. Neyse kis aylarinda kuzey avrupa sarmaz bence, vizesiz Kotor yapin, hem sakin olur hem belki nispeten sicak olur.

www.youtube.com
  • mbond  (22.10.24 17:25:45) 
şahsi kanaatim, imkan varsa yapmanız, hemen olmasa da ilk fırsatta.
ilk yurtdışı tecrübesinde ailesi ile birlikte olması faydalı diye düşünüyorum.

  • WithWorth  (22.10.24 17:30:22) 
9-17 kasıma zor. yarına en geç haftaya randevu bulsanız anca yetişir o da zor. bence disneyland parise götürün. daha çok zevk alır. amsterdamda çocuklara yönelik bi şey yok.


  • jelly bear  (22.10.24 18:14:03) 
amsterdam güzel, black friday zamanı gitmişliğim var ama soğuktu. soğuk sevmeyen birisiyim, çok zevk almadım. sonrasında eylül ayında gittim mis gibiydi. bir de ilk baharda görmek isterim.


  • late viper  (22.10.24 20:45:20) 
Hollanda olmuyorsa Danimarka’ya bakın. Yarına bile randevu vardı 1-2 ay önce baktığımda.

Kopenhag da aynı Amsterdam gibi bisiklet dostu şehir. Bayağı benzerlerde aslında. Şöyle biraz sakin olsun derseniz de Odense de çok güzel.
  • substituent  (22.10.24 21:37:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.