[]

bağkurluyken sigortalı işe girince ne oluyor

kendi işimden dolayı şahıs şirketim var ama çalıştığım yerin isteği üzerine, onların atadığı mali müşavirin gözetiminde yapılmış bi şey. bana her ay maaşa ek olarak şirket için ödemem gereken vergiler ve bağkur primi ödeniyor.

geçenlerde bildiğimiz düz sigortalı işe girdim. o kadar yorucu ve kaotik bir süreçti ki valla hiç uğraşmadım "bi sorun çıkarsa onlar bana söyler zaten" dedim. giriş yapıldı, neredeyse bir hafta olacak, şu an çalıştığım iki yerden de ses yok.

bildirmeyerek hata mı ettim acaba şimdi yarın bi gün patlamayalım bu yüzden? şimdi nolur mesela iki farklı yerden emeklilik olmuyo herhalde ama ben iki işte de devam edeceğim yani biri yüzünden diğerini kaybetmek istemiyorum. düz sigortalı olan zaten kolay da neblim iş yaptığım firma iki ay sonra "ulan sen zaten sigortalısın biz sana bağkur primi yatırıyoz onları geri ver" demesin?

özetle bu sistem nasıl işliyor yani hem kendimi hem de birlikte çalıştığım insanları mağdur etmemek için yapmam gereken bi şey var mı? para lazım diye öyle daldık kafamıza göre ama?

 
sigortali bir isyerine girerseniz size artik Bagkur primi cikmaz. Bagkur prim yukunuz ortadan kalkar yani. Bu durumda 2 taraftan sigortali olmamis olursunuz sadece 4a dan sigortaniz yatacak. Kendi sirketinizin islemleri devam edebilir onunla ilgili bir problem yok sadece bagkur priminden muafsiniz.

Bazen bagkur priminde cakisma olabiliyor. yani halen bagkur primleri gorunmeye devam ediyor. Eger boyle bir cakisma olursa yeni sirketiniz farkedebilir. SGK li oldugunuz andan itibaren eger bagkur primi cikarsa odemeyin ve sgk yi arayip danisin bu durum olursa.
  • nuevo  (22.10.24 13:53:31) 
hocam o zaman anladığım kadarıyla benim iş yaptığım firma bana artık bağkur primi ödemeyecek değil mi, dolayısıyla atıyorum bağkur primi için 2 bin toplamda 20 bin veriyorlarsa artık 18 bin yatırmaları lazım? olur da bir sonraki maaş günü aynı miktarı yatırırlarsa mali müşaviri mi bilgilendireyim öncelikle bak ben artık bağkurlu değilim bunu yatırmayın diye? aslında korktuğum şey buydu yani adamlar bağkur için göndermeye devam eder, iki ay sonra "hop hemşehrim geri ver o parayı der" vs.


  • mark greg sputnik  (22.10.24 15:25:24) 
@nuevo açıklamış, sosyal güvenlik tekliği var bizim ülkemizde, hem bagkurlu hem ssk'lı olmak isteseniz de olamazsınız ama malesef bagkur sistemden düşürmez. Bu yüzden SSK'lı oldugunuz zaman mutlaka bagkura gidip ben ssk'lıoldum bana bagkur primi işletmeyin diye söylemelisiniz.


  • liberal  (22.10.24 15:31:42) 
@mark bagkur priminden komple muaf oluyorsunuz. yani borc cikmayacak.

Kaldi ki siz devlet memuru degilsiniz farkli bir yere is yapma yasaginiz yok. Bahsettigim cakisma olayi denk gelirse bile onceden sahis sirketim vardi henuz kapatamadim o yuzden gozukmus der gecersiniz. Yani cok kafaniza takmayin derim.
  • nuevo  (22.10.24 15:45:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.