[]

İş dışındaki görevlerinize nasıl zaman yaratıyorsunuz?

Merhaba beyaz yaka arkadaşlar,

Bir süredir (ben diyeyim 2 ay siz diyin 10 ay) iş dışında hayatımla ilgili yapmam, çalışmam gereken şeylere zaman yaratmakta zorlanıyorum. Günün en verimli zamanları işte geçiyor ve işten sonra sıradan çinko karbon piller gibiyim. Sizler hangi gün ve zaman dilimlerinde çalışabiliyorsunuz?

Kendimden bahsetmem gerekirse, 8-5 çalışıyorum. En geç 5:30'da koşuya çıkıp 6.30'da evde oluyorum. Yemek işi 2 saatimi alıyor. Çayımı alıp oturmam 8.30-9'u buluyor. O saatten sonra da hem mental hem de fiziksel olarak çok yorgun olduğum için 1-2 saat telde, pc'de dizi/film kitap derken 11-12 gibi uyuyorum. Şimdi ben ne zaman çalışayım? Sabah ezanı sonrası uyanık kalmaya çalışıyorum ama havalar soğuduğu için kendimi yatağa geri dönmeye ikna etmiş buluyorum. Sabah çok erken (5 civarı mesela) uyanabilen arkadaşlar bunu nasıl yapabiliyorsunuz? Bunun formülü nedir gerçekten?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 
11-12 gibi uyuyup sabah 5te hiçbir şey yok gibi kalkmak binde 1 belki. Insanlığın yüzde 99una 7-9 saat arasi uyku lazım.

Bu sebepten kim size ne derse desin gece 12de yatip sabah 5te çakı gibi olamazsiniz. Aksam 10da yatarsaniz olursunuz.

Malesef her şeyi aynı anda yapamazsiniz. Her gün 1 saat kosup, 2 saat yemeğe harcatip 1-2 saat relax harcarsaniz zaman kalmaz. Bunlardan birinden tasarruf etmeniz lazım. Örnek iki günlük yemek hazirlamak, örnek iki günde bir koşmak.
  • logisticsmanager  (21.10.24 20:11:25) 
20li yaşlarda az uyku yetiyor ama 30dan sonra yorgunluk artıyor

yemek dinlenme koşu sırasını deneyip daha erken uyursan daha erken kalkabilirsin ancak

hafta içini dert etmeyip hafta sonu var diyebilrsin
  • bir soru sorcam  (21.10.24 20:22:41) 
o "telde 1-2 saat" dediğin ömür götürüyor işte. ben de aynı durumdan muzdaribim. hobilerine ciddi vakit ayıran arkadaşlarımın internetle sosyal medyayla alakaları yok.


  • titanyum22  (21.10.24 20:26:26) 
2 saat yemek çok, her gün 1 saat koşmaya da gerek yok. İlkine pratik çözüm bakmak lazım, koşuyu da işinin olduğu günler atlayarak yaparsın.


  • Bruce  (21.10.24 20:31:55) 
Her gun kosuya cikmasaniz? Haftada 4 gun ciksaniz? Bir de gunde 2 saat yemek icin cok hocam, bu yemek yapma isi beni cok geruyor. Mumkun mertebe haftasonundan en azindan 3-4gunluk yemek hazirlayin, mesela kis geldi corba yapin koca bi tencere, iste yanina ornek veriyorum firinda sebze, sebzeyi 2 gun yiyip, 2 gun de etli yemek ve isterseniz salata gibi. Eve gelince hazir yemek asiri can kurtariyor kendi adima, her gun her gun yemek pisirmek benim icin iskence. Genelde ya firinda cokca bisi pisirip farkli soslarla ya da salata ile yiyorum ya da yemek yapacaksm da firina bisi atiyorum o piserken telefonda vakit geciriyorum mesela sonra tekrar telefona vakit ayirmiyorum gibi. Yani maksimum 20dk surmeli o yemegin hazirlanmasi, pratik tarifler bakmak lazim. mutfakta pratiklesmek, dondurucuda hazir yemek saklamak onemli. Ya da ogle yemegini buyukce yiyip aksam salata yemek.

Bence 11-12 de yatip 5 te kalkmak surdurulebilir bir sey degil, saglikli da degil (benim icin).
  • kassiopeia  (21.10.24 20:34:31) 
Gün içinde iş yerinde pc'ye bakmaktan ve stres ve mental yorgunluktan sonra gün batımına doğru koşmak bana en iyi gelen şey. Bu yüzden koşmaya devam etmek istiyorum.

Yemek kısmında size tamamen katılıyorum bu konuda ben de çok şikayetçiyim. Ancak dışardan yemeyi sürdürülebiir bulmuyorum ve aynı yemeği iki gece üst üste yemeyi sevmediğim için hala her akşam 2 çeşit yemek yapmak için çok fazla zaman kaybediyorum. Ama ama toplu fırında sebze ve hazırda pişmiş et bulundurmak çok mantıklı geldi. Bunu yapmaya çalışacağım.
  • Amaranta ursula  (21.10.24 20:52:13) 
Ben genelde mumkunse hafta sonu 2 cesit bir de corba yapip degistirmeli yiyorum, iki gun ust uste ayni sey degil de, ya da corba yanina salata, ya da uc bes parca tavuk, bi aksam soslu, bi aksam salata uzerine gibi , bir de buzluga kofte yapip atin mesela. Boyle boyle alisiyor insan zamanla pratiklesmeye. Yesillikleri yikayip kurutup saklarsam da usenmiyorum mesela salata yapmaya, bi sos, peynir, kuruyemis filan hem besleyici hem doyurucu oluyor.


  • kassiopeia  (21.10.24 20:57:07) 
Aslında buzluğa köfte, halanmış hfasulye ve nohut atıyorum toplu. Annem de kavurma gönderiyor. Ama ne bileyim hepsi hazır olsa dahi bir yine de ısıtıp, yanına pilav/salata yapmak, onu yemek ve bulaşık yıkamak derken yine minimum 1-1.5 saat gidiyor sanki:/


  • Amaranta ursula  (21.10.24 21:01:01) 
Bir süredir (ben diyeyim 2 ay siz diyin 10 ay) iş dışında hayatımla ilgili yapmam, çalışmam gereken şeylere zaman yaratmakta zorlanıyorum :
Bunun sebeplerinden biri orta yaşa yaklaşıyor veya orta yaşı geçiyor olabilirsiniz .

"Kendimden bahsetmem gerekirse, 8-5 çalışıyorum. En geç 5:30'da koşuya çıkıp 6.30'da evde oluyorum. Yemek işi 2 saatimi alıyor. Çayımı alıp oturmam 8.30-9'u buluyor" :
İşteki yorgunluğun üstüne koşu
ve sonrasında yemek tabiki uyumayı da hızlandıracak.
böyle olmamalı sanırım.
Yemekten sonra bazı günler koşu, bazen yürüyüş yapın. Her yemeği günlük değil.
Özellikle soğuduktan sonra tekrar ısıtmak için bir kaç çeşit yemeği ocakta birlikte hazırlayın.
İlerleyen günlerde, yemekleri akşam için kendi aralarında kombinasyon yaparak ya da tekli olarak (yanında duruma göre bazen yoğurt bazen salata) hazırlayın.
Yine zamandan tasarruf için buzluğu biraz doldurun.
Sabah erken kalkmanın en önemli reçetesi erken yatmaktır. Çok övülen deliksiz 8 saat yatma hususu günün aşırı yorgunluğu içinde 8 saat uyumaya ihtiyacı olanlar içindir.
Herkes için standart/ideal uyku süresi değildir

Şu an bu gece saat1 de uyusam sabah herhalde yaklaşık olarak 6 gibi (alarmsız ) uyanırım.
Aylardır alarm kurmuyorum saat sekizde hazır olmam gereken iş yeri için.
  • diyecevaplandı  (21.10.24 21:44:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.