[]

İlk kez ÖSYM’nin yapacağı sınav

Sınavın adı bitki korumu ürünleri bayilik be toptancılık sınavı.
Bu sınavı 2008’den beri ortalama iki yılda bir Ankara üni. Sürekli eğitim merkezi yapıyordu. Doğal olarak soruları hazırlayan hocalar da aynı üniversiteden. Bu yıl tarım bakanlığı sınavı yapması için ÖSYM ile anlaşmış. Sınav 50 sorudan oluşuyor. 35 doğru yapmak sınavı kazandırıyor. Yanlış doğruyu götürmüyor. Daha önceki sınavlarda dört şık varken ÖSYM bunu beşe çıkardı. Daha önceki sınavlarda seksen soru varken ÖSYM bunu 50’ye düşürdü.
Bu sınav sizce nasıl olur. ÖSYM’nin huyunu suyunu bilen bilir. Ben çok bilmiyorum. Daha önceki yıllarda çıkmış sorulara benzer mi sorarlar. Soruları yine aynı hocalar mı hazırlar?
Ayrıca yanlış doğruyu götürmediği için bilmediğim bi soru karşıma gelirse nasıl işaretlemeliyim?
Sınav temel entemoloji, firopatoloji, ve yönetmelik gibi konulardan oluşuyor. Çok geniş konusu yok öyle YKS falan gibi, veya KPSS gibi.
Entomoloji ve fitopatoloji çok zor. Yüzde 60’ı Latince. Onları hallettim sayılır.
Sınav 24 kasımda.
Bu sınavı kesinlikle geçmem lazım. Çok stres yapıyorum.
Hatta derslere iyi konsantre olabilmek için Ritalin adlı kırmızı reçeteli bi ilaç kullanmaya başladım. Kimseye tavsiye etmiyorum bu ilacı. Aşırı çarpıntı yapıyor.
Yani kısacası ne yapmalıyım?
Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

 
smmm sınavları bu şekildeydi benim ilk girdiğim sene ankaradan alıp başkası hazırlamıştı soruları %70i geçiyorsa değişen sınavda %30 geçmişti. soru kalıpları ve içerik tamamen farklıydı. eskiden hep aynı sorular çıkardı şimdi komple değişti ve zorlaştı en azından okuyup gitmenizde fayda var


  • eja  (19.10.24 16:42:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.