[]

hiv testi yaptırdım ve gördüklerimi paylaşmak istiyorum

Geçen yıl bir şüpheli bir ilişkim olmuştu dayanamadım ve bugün belediyenin sağlık merkezinde ücretsiz hiv testi yaptırdım. Sonucum negatif çıktı. Benden önce tahlil veren iki kişinin sonucu pozitif çıktı. Başka şahısların sonuçlarından haberdar olmak yasal değil ancak bahçede sigara içerken yakınlarına telefon açtıkları için kulak misafiri olmuş oldum. Bunu paylaşmak isteme sebebim hiv virüsünü zor bulaşan ve toplumda yaygın olmayan bir enfeksiyon olarak bilirdim ancak şahit olduğum manzara bana pandemi dönemini hatırlattı. Covid negatif-pozitif çıkan insan sürkülasyonu gibiydi durum. Hiv artık ilaç tedavisi ile kontrol ediliyor olsa da kimse pozitif çıkmak istemez diye düşünüyorum. Testin sonucunu beklerken yaşadığım stresli 30 dakika ömründen 5-10 yıl götürdü resmen.

Kısa süreli zevk uğruna tanımadığınız kişilerle korunmasız ilişkiye girmeyin. Canınızı sıktıysam kusura bakmayın.


 
***kamu spotu***

Kondom şart!!!

***Kamu spotu***
  • muhayyer divan  (15.10.24 18:57:28) 
Türk erkekleri için önüne gelenle yatmak bir marifet. Kadınlarımız da ons ilişkilerde biz kondomsuz sevişiyoruz, diğer türlü partnerimi hissedemiyorum diyecek kadar cahil. DÜnyanın hiçbir yerinde ons ilişkide prezervatifsiz sevişen birinin övüldüğünü duymadım.

Arkadaşım a HPV var mesela. Kondomsuz ons takılıyor.

Şüpheli ilişki nedir bu arada? Escort mu?
  • Kahvedesu  (15.10.24 19:17:57 ~ 19:28:05) 
@kahvedeau Sosyal medyadan tanıştığım geçmişi hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım biriydi. 2 ay sonra ayrılmıştık.


  • HellKeePer  (15.10.24 19:31:33) 
welcome to the real world

hocam hic/aids/hpv falan cok fazla olan bırsey ozellıkle ıstanbuldan bahsedıyorum.

eskiden genclıgımde mesela hamama gıderdım orda boyle sex ıslerı donerdı ben kondom kullanırdım ve ınsanlar bana sakız mı cıgneyeceksın o nedır falan dıyorlardı. cogu kısı korunmuyor yani.

uzucu haberı verıyorum kondom sadece bu hastalıklara %100 koruma saglamıyor.

cozum ıstıyorsanız soyle soyleyebılırım, yattıgın kısının gorustugu baska kısıler olmaması lazım. tabı adamın karısı bıle olsa aldatabılıyor ama dedıgım gıbı cıftler 3. sahıslarla takılmaması lazım baska caresı yok malesef

birde yurtdısında saunalara gorevlıler gelıp cınsel hastalıklarla ılgılı egıtım verıyorlar. ınanmazsın jakuzıde takılıyoruz devlet gorevlendırmıs adam gelıp bıze hastalık nasıl bulasır anlatıyordu. TR de kondoma falım sakızı mı dıyen var ben karsılastım. sonumuz hayrola
  • Zetnikov  (15.10.24 19:45:59) 
a$ilanmadan guvenmeyin hicbir seye. ne kendinize ne baskasina


  • ala09  (15.10.24 20:00:49) 
sadece tanimadigimiz kisilerden sakinmak yetmez. zira bu hastalik vücuduna girdikten sonra uzun yillar belirti vermedigi icin az sayida partnere ragmen elden ele bulasabiliyor. disciden de bulasabilir. sapigin biri hiv cikmanin verdigi manyaklikla yürüyen merdivende yanimizda gecerken ignesini bize batirabilir.

test yaptirmak + gerekli durumlarda prep hapi kullanmak + condom önemli.
  • robert bosch  (15.10.24 21:25:22 ~ 21:29:41) 
@Zetnikov

"cozum ıstıyorsanız soyle soyleyebılırım, yattıgın kısının gorustugu baska kısıler olmaması lazım. tabı adamın karısı bıle olsa aldatabılıyor ama dedıgım gıbı cıftler 3. sahıslarla takılmaması lazım baska caresı yok malesef"

Bu dediğinin sağlıklı toplumlarda kesinlikle olmaması lazım, bunun için de erkeklerin ayrı kadınların ayrı titiz, yani aslında ahlaklı davranmaları gerekiyor.

Ama bakıyorsun Ekşi Sözlük'te kadınlar hakkında küfürsüz konuşan sayısı küfürlü konuşanların 10'a 1'inden az. Ne kadınlar insan olarak görülüyor ne seks değerli bulunuyor.

17 yaş büyük biriyle sevgiliydik, adamın göğsünde kırmızı benekler görmüştüm çok sayıda, bazıları kanamış yara olmuş... Çok korktum, kan tahlili istedim ne oluyor diye. Bunu istedim diye demediğini bırakmayıp ayrıldı. Sevgi dediğin bu kadar işte, verdiği değer bu kadar.

Kadına böyle davranıldığı sürece kadınların karakter ve psikolojik değeri yükseklerde kalır mı sence?

Kadınların cadalozluğu meselesi de ayrı. Ama kondom taktıramadığın heriften değer beklenmez, onu demeye çalışıyorum.
  • muhayyer divan  (15.10.24 22:01:31 ~ 22:25:25) 
Ayrıca @ala09

Aşıya da güvenmeyin, fabrikasyon seri üretim mal değilsiniz, sizde beklenen etkiyi yapmayabilir. Üstelik aşılar karıştırılabilir yahut kötü niyetli girişimlere toslayabilirsiniz. İnsan gibi kondom kullanmak/kullandırmak varken vücudunuzu tehlikeye atmamanız en güvenlisidir.
  • muhayyer divan  (15.10.24 23:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.