[]

Kedisi dişileştirme ameliyatı olan

var mıdır?

Süreç nasıl oldu? Çok riskli bir işlem mi? Korkulacak bir işlem mi? Sonrasında kedicik rahat ediyor mu?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

 
dişilerinki erkeklerden daha zor diyorlar. 2 dişiyi kısırlaştırdım. ilkine çok ciğer yedirdiğim için içi yağlanmış. vet arayıp hayati riski sona erdi dediğinde anlamadım. teslim aldığımda söyledi. kesisi büyüktü bu yüzden. bir süre ikisini ayırdım.

ikincisi çiçek dedi. çünkü ciğeri kesmiştim.

ameliyattan sonra bir yumuşuyorlar. bağlanıyorlar. bunu diyebilirim. hiç kızışmadıkları için de rahatlıyorlar mı? bilmem.

kısırlaştırma ameliyatında ölen kedi duymadım.
  • janderzel zartanyan  (15.10.24 18:52:01) 
@janderzel kısırlaştırma ameliyatını sormadım aslında.

erkek kedim var ve taş problemi var. Uzun zamandır uğraşıyoruz. Çözemezsek dişileştirme ameliyatı olması gerekiyor. Bu başka bir işlem.
  • a perfect lie  (15.10.24 18:54:56) 
Bizim kedimizde de taş problemi vardı bize de önerdiler ama araştırınca aşırı riskli ve sonrasında hijyen açısından çok dikkat edilmesi gereken bir süreç olduğunu öğrendik.

Bu süreçte her gün ağzına şırınga ile c vitamini sıktık c vitamini taşların çözülmesi için gerekli, Mama olarak Üriner sistem kedi maması kullandık kesinlikle market mamalari wiskas, friskies vs vermemek lazim kediye bu ürünler aşırı tuz içerdiği için taş problemini arttiriyor felicia urinary care tavsiye ederim, taş problemi geçene kadar yaş mamayı ılık su ile sulandırıp çorba/lapa arası bir kıvama getirip vermek de sıvı alımı için faydalı oluyor, ayrıca anti stress maltlar da bu süreçte faydalı.

Eğer bunları yaparsanız taş problemi çözümlecektir vetler uğraşmak istemedikleri icin doğrudan disilestirme yoluna gitmek istiyorlar ama maalesef sonrası zor kedi için.

Ve ek olarak kedi çeşmesi alarak kedinizin daha fazla su icmesini saglayabilirsiniz çiş yaparken cani acidigi icin su tuketimi ciddi düşüyor gerekirse şırınga ile ağza su takviyesi de yapabilirsiniz

C vitamini olarak da normal bizim kullandığımız efernesan tabletlerin 4 de birini cay bardağında eritip o sekilde siringa ile agzina sıkmak suretiyle uyguladık

Umarim faydalı olur geçmiş olsun
  • apocalipy  (15.10.24 22:57:10) 
@apocalipy Mama olarak ilk teşhisden itibaren virbac kullanıyoruz. Bi tane üriner sistem için malt var onu kullanıyoruz. Büyük taş da kırıldı aslında ama dönem dönem hafif pembemsi işiyor. Doktor kalan küçük parçalar hareket ettikçe kesebilir ondan olur demişti. Ama bu çok sık tekrar ederse bu ameliyat bir seçenek. C vitamini veriyorum ama her gün vermiyordum onu daha düzenli vereyim. Kedi çeşmesi var. Su içme konusunda çok iyi maşallah lıkır lıkır götürüyor.
Çok teşekkür ederim cevap için.

  • a perfect lie  (16.10.24 09:57:32) 
apocalipy + 1.

Dişileştirme ameliyatı çözüm olmuyor, kısa vadede işe yarıyor ama komplikasyonları apocalipy'ninki gibi. Dışarıda, uç noktada cerrahi müdahale yapıyorlar, mecburen. Ancak zaman içinde içerideki kanal da ince olduğundan tıkanma ihtimali çok yüksek. Bünye taş yapmaya devam ediyor.

Bu sorunu 2 kedide 3 defa yaşadım. Biri 5 yaş civarı, diğeri 5 yaşındayken ve 12 yaşındayken. Dişileştirme demişlerdi, gerek kalmadı. Hala hayattalar ve normal yaşama devam ediyorlar. Umarım sizin için de aşağıdaki şekilde çözüm olur:

1. apocalipy'nin yazdıkları (standart tedavi, şart)
2. ek olarak Kotervin kürü (aralıksız en az 2 hafta, yan etkisi görmedim)

Kotervin kürü: Bu ilaç kristallerin temizlenmesi için muazzam yararlı oldu (C vitamini de bu nedenle uygulanır). Ben tedavi süresince hem C vitamini hem Kotervin kullandım. Kotervin kızılcık şurubu gibi bir şey aslında, ilaç değil yani. Standart tedavide günde 2mg tavsiye edilir. Ben 3 defa kür olarak uyguladım, yani standart tedaviyi olurken her gün aralıksız düzenli Kotervin, yaklaşık 2 hafta boyunca günde 4mg (2x2mg) olarak yemeğine katın veya sondadan içeriyi temizlemek için veteriner uygulasın. Sonda süreleri max 1 haftadır, bende 3 defasında da sondanın neredeyse 2 hafta takılı kalması gerekti. İki kedi de öbür dünyaya gitti geldi, zorluydu süreç. Ama Kotervin gözle görünebilir şekilde temizlik (kristal/taş eritme gibi) için işe yaradı. Şu anda iki kedi de 13-14 yaş civarı, sokak kedileri ve çok sağlıklılar. Kotervin sanırım 12 tüp kullandım toplamda (kedi başına), maliyet hesabı yapmak için işinize yarayabilir.
  • alfired  (16.10.24 10:39:55) 
Dişileştirme son çare ve cok zorlu bir süreçmiş. Bizimkinde de kronik kristalleşme var. 2 kere oldu sancılı geçti çok. Dişileştirmeyi konustuk ama vücutları tolöre edemiyor, enfeksiyon vs. Çok sıkıntılıymış. Biz ilaç enjeksiyonlarla sondalamayla tedaviyi bitirip sonra üriner(ilaçsız) mamaya başladık uzun süre kullanacak, onun haricinde her gün ya da 2 günde bir bitkisel üriner takviye hapı var. Bol su içiriyorum. Çok şükür düzeldi artık hayatımızdan üriner mamayı cıkarmıyoruz mesela. O ameliyat cok ürkütücü kedi için de büyük travma. Zaten bu hayvanlar stresten bile çişini yapmayıp kaba tabirle tortuların çökmesiyle idrar tıkanması yaşayabiliyorlar. Her gün 1 çiş yapmaya teşvik ediyoruz. Bizimki bazen tutuyor cünkü tutması da sakıncalı. Böyle yani.


  • Semi  (16.10.24 22:24:43) 
Bu arada hastalık sürecinee verin verdiği ilaçlı mamayı asla yemedi biz daha önce önlem amaçlı ilaçsız üriner sanabelle yiyorduk, tadını sevdiği için ilaçlarını kullanırken, Sanabelle kullandık ve 1 sene oldu hala devam ediyoruz. Sıvı ile beslemek çok önemli. Bu hayvanlar kuru mamalar ile sıvı alamıyor. Öte yandan idiyopatik de olabiliyor. Ben mümkün oldugunca haftada 1 sevdiği yaş mamayı sulandırıp veriyorum. Kızılcık özlü üriner bio felibe tablet veriyorum.


  • Semi  (16.10.24 22:27:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.