[]

Bi burun akıntısını yok etmek için kortizon iğnesi

Yaptırmak normal mi?

Benim bildiğim kortizon iğnesi denen şey çok çok hasta olan insanları çok acil bir görevi vs varsa ayağa kaldırmak için yapılır. Bi burun akıntısı için yaptırmak acaip geldi de.


 
doktor değilim öncelikle. burun akıntısının nedeni nedir? allerjik ise örneğin ben de yılda bir kez kortizon iğnesi oluyorum, bütün sezon kurtuluyorum. kortizonun miktarı önemli herhalde. her kortizon alan çok çok hasta olup acil ayağa kalkmak için almıyordur.


  • orient blue  (15.10.24 11:45:31) 
alerjini baskılamaya çalışıyordur, kortizon ayağa kaldırdığını ilk sizden duydum, ayağa kalkmak için genelde sarı serum takılıyor.


  • eja  (15.10.24 11:48:11) 
Ben devlette çalışan bir müzisyenim, geçmişte konser vermek üzereyken çok hastalanan ve konserden vazgeçmesi imkansız olan solist arkadaşlarımın kortizon iğnesi yaptırdığını hatırlıyorum, zaten bu iğneyi bir tek oradan biliyorum, başka bir kullanım alanı görmedim. Sadece çok hastadır ama geçici olarak ayaklanması gerekiyordur, onun için yapılır diye biliyorum.

3 tane teşhis koymuş, hem akut üsye hem kronik sinüzit hem mevsimsel alerjik rinit. İşin ilginci öksürük hapşırık var ama pek kötü değil sadece burun akıntısı var diye işe gitmemek için rapor almaya gitmiştim. Yoksa geçerdi bu.

Çok acaibime gidiyor. 7 kalem ilaç yazmış ya.
  • muhayyer divan  (15.10.24 12:20:48) 
Acil işi olan insanları ayağa kaldırmak için +1

Bunun dışında da anafilaksi durumu olur, bronşiyal astım atağı olur böyle zamanlarda kullanılır.

Dümdüz grip nezle ve hafif alerji durumlarında hastayı boş çevirmemek için kortizonu dayayan doktorları da ayrıca kınıyorum. Kortizon bir şeyi iyileştirmiyor o an rahatlatıyor. Ne vermiş prednol mu dekort mu başka bişi mi?

Kortizon etkisi geçince tüm semptomlar geri gelir gereksiz bir ilaç (yani sizin durumda yoksa illa bir kullanım alanı var) doktorlar keşke semptom tedavi etme değil de sorunun kökünü bulup giderme yönünde çalışma yapsa.
  • kullanicadi  (15.10.24 12:54:50) 
diprover 2mg+5mg/l yazmış. Sürekli şarkı söylenen bir işim olduğu ve ben de hapşırık öksürük burun akıntısı yaşadığım için şu halde işe gitmek istemedim, yoksa gidebilecek durumdayım, halsizlik gibi bir sorun yok yani. Millet benden rahatsız olmasın bir de bulaşıcı bişey varsa bulaşmasın diye rapor aldım da bu kadar ilacı dayamanın anlamı ne yani. Kortizol iğnesi ya yuh.

Özel hastane olunca böyle oluyor. Aile hekimim kessen rapor vermiyor çünkü.
  • muhayyer divan  (15.10.24 13:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.