[]

Sıfıra yakın bilgi ile web sitesi ve mobil uygulama

Mümkün mü? AI gelişti vs deniyor ya. Kendi başıma web sitesi yapabileceğim başarılı bir platform var mı?

Amaç şu sekilde

1. X ve Y sitesinden bazı verileri çekecek ve bunu harmanlayacak.
X ve Y sitesindeki veriler çok sık güncellenmiyor doğası gereği.

2. Bu verilere göre a varsa budur, y varsa şudur gibi sonuç üretmesi gerekir.

3. Bu sitedeki verileri baz alan mobil uygulama

 
wordpress üzerinden basit bir elemantor teması ile siteyi oluşturabilirsin.

yalnız verileri alacak ve dediğiniz şekilde harmanlayacak bölüm için kod yazmanız gerekiyor. wordpress eklentileri de var ama ihtiyacınızı karşılar mı bilmiyorum. ama kodu yapay zekaya yazdırabilirsiniz.
  • bravoteam  (08.10.24 09:39:43) 
Mobil uygulamayı öyle sıfırdan yazamazsın ama uygulama içinde web sitesini gösterirsen sanki uygulamaymış gibi olur :D


  • yenibirgüzelnick  (08.10.24 11:32:27) 
gerçekten düzgün promptlar vererek, bi kaç gün uğraşarak yapailirsiniz.
ancak o promptları (yönergeleri) verecek kadar teknik bilginizin olması gerekiyor. yani soru sormak bile bir birikime ihtiyaç duyuyor.

ayrıca size sıfırdan bir uygulama vermeyecek, kod blokları verecek. onları doğru şekilde birleştirmeniz gerekiyor.

0'a yakın bilginizin ne derece olduğunu bilmiyorum ama vaktiniz varsa deneyin. en olmadı iyi kötü bir şeyler öğrenmiş olursunuz.

böyle şeyler yapan insanlar vardı AI ilk popüler olduğunda. eminim youtube'da videoları vardır. promptları nasıl yazmışlar, ne şekilde isteklerde bulunmuşlar onları incelerseniz faydası olur.

hem web sitesi hem mobil uygulama mı yapacaksınız? sadece gösterim içinse çok basit bi uygulama içinde webview kullanarak sitenizi verebilirsiniz. hatta pwa siteler doğrudan uygulama gibi davranıyor o bile olur.

ama netleştirilmesi gereken şeyler var.

mesela x sitesine erişti, oradan datayı aldı anında senin sitende mi gösterdi. yani sen kendi sitene bağlanınca siten de hedef siteye bağlanıp getirdi mi? yoksa fi tarihte siteleri gezdin, dataları aldın kaydettin ve onları mı gösteriyorsun.

bu ikisi bambaşka iki işlem.

ilki daha kolay. en azından bi veritabanı sistemine ihtyiaç duymazsınız.
  • biseysorcaktim  (08.10.24 12:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.