[]

itciler

27 yaşında er kişisiyim. uzun zamandır bilgisayarın her alanına ilgim var. önceki 8 yıllık işim bilgisayar başında çeşitli analizler ve raporlamalar yapmayı içeriyordu fakat kolay bir işti beni köreltiyordu. bunu müdüre paylaştım aynı görüşteymişiz. tazminatımı alarak (askere giderek) işten ayrıldım. döndüğümde müdür personele ihtiyacı olduğunu söyledi fakat yolumdan dönmeyeceğimi söyledim.

sonra birkaç duyuru açıp çalışmak istemediğimi yatırım yapmak istediğimi söyleyip taşlandıktan sonra nihayet çalışma isteğim gelmiş bulunuyor.

ccna sertifikası almayı düşündüm sonra bu mantıklı olur mu diye redditte araştırdığımda şirketlerin asıl işi bu olmayıp ccna alıp gelen bazı kişilerden dolayı bu arkadaşlara kumar gözüyle baktığını falan duydum. düşünün yani adamı yalnız başına server odasına bile sokmuyorlarmış falan. sonra başka bir yazıda şu sıralamayı öneriyordu: comptia a+, network+, security+, ardından ccna

sizce bu alana girmek için bu yol mantıklı mı? bu sertifikaları almaya çalışırken staj ya da iş kovalamalı mıyım? ya da önce sertifikaları mı almalıyım? bana bir yol haritası çizerseniz sevinirim. çalışmak istediğim alana karar vermedim network olur güvenlik olur cloud olur hepsini de yaparım.

 
ccna oyle buyuk bir sertifika degil. giris seviyesi coktan secmeli sinavi olan bir sertifika alt tarafi. bunu alman sadece senin o alana ilgin oldugunu gosterir. zaten ik'cilarin bir boktan anladigi yok. sen o sertifikayi alinca wow deyip ise almayacaklar. ccna, ccnp ve ccie ile anlam kazanabilir. network tarafinda tabi ki sadece switch yonetmiyorsun ve sadece cisco switchler de yok. aruba, ruijie gibi markalardan da anlaman lazim. ayni zamanda firwall da yonetiyor olacaksin dolayisiyla fortinet, paloalto bilginin de olmasi lazim.comptia sertifikalarinin hicbir ehemmiyeti yok bosuna para harcama onlara.


  • arakaali  (02.10.24 20:28:35) 
Öncelikle hepsini yaparım diye birşey yok, tavsiyem bir alanda uzlaşmanız. Ben 12 yıldır network alanındayım halen bilmediğim bir sürü detay var. Comptia'nin bu alanla hiç ilgisi yok. Cloud tarafı ise nw veya güvenliği bilip üzerine cloud a doğru ilerlemek şeklinde olur. Nw tarafı için pcne eve ng kurarak simülasyon üzerinde senaryoları çalışarak sevip sevmediğini anlayabilirsin. Ccna başlangıç için olabilir, ccnp bile kendi içinde farklı alanlara ayrılıyor. Nw tarafında sdwan revaçta ve yayılacak buradan çok ekmek çıkar gelecekte. Artık eskisi gibi underlay den ziyade overlay tarafı önemli. Her alan kendi içinde derya deniz. Bir alana yönelip orada uzmanlaşmış olman beklenir. Pc tecruben olması güzel tabii ki ancak cloud ve nw tarafı elektronik altyapıyla ilgili, pc bizim için port ucunda çalışan bir cihaz sadece.


  • mirty  (03.10.24 00:24:28) 
sertifikalarla ilgili olarak gerekli şeyler söylenmiş zaten. şöyle bir durum var ama her ne olursa olsun tecrübeli personel çok çabuk bir şekilde ortamdan sıyrılıyor ve ilerlemeye diğerlerinden daha hızlı olarak devam ediyor. gerekli tecrübeyi edinebilmek için en iyi yerlerden birisi işleri yoğun olan bir datacenter olacaktır çünkü temelden ileri seviyeye kadar bir çok problem ve çözümle karşılaşılabiliyor.


  • bravoteam  (03.10.24 09:25:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.