[]

Evi kiraya vermek hangi aylarda mantikli

Bana ocak ve temmuz donemi geliyor. Şimdi ev 4 ay boş durmasin diye kiraya verince uzun vadede daha cok kaybettirmiyor mu ?




 
1-2 sene onceki dinamiklerin ayni sekilde ilerleyecegi on yargisiyla yaklasirsak belki fark edebilir. Ancak bence zaten ozellikle istanbul'da gecmisteki %25 kurali ve enflasyon beklentilerinden dolayi onden bir fiyatlanma olmustu. Yani belki de mevcut fiyatlar zaten yuksek ve ne kadar erken kiraya verilirse o kadar iyidir. Evin mevcut piyasa degerine gore de bakmak lazim, su an kira/satis fiyati orani da onemli, evin fiyati 200-240 kiraya esit olmali diyorlar. Bu da su anki fiyatin iyiligi konusunda fikir verebilir.


  • mbond  (24.09.24 21:33:21) 
piyasanin durumu kestirilebilir degil ancak genelde okul baslamadan onceki aylar en uygunu oluyor


  • sweetoffice  (24.09.24 21:40:10) 
ağustos 15- eylül 30 arası


  • fistikthecat  (24.09.24 21:44:00) 
Ağustos-Ekim arası kiracı sirkulasyonu biraz daha fazla olduğundan sözleşme dönemi sonu kiracınız çıkaraa daha kolay kiracı bulunabilir.


  • awlmi  (25.09.24 00:38:38) 
Hiç bir zaman. Evinizi kiraya vermeyin...

İlla vereceğim diyorsanız, en uygun zaman okulların açılması dönemi. Eylül ayı yani. Üniversiteler henüz açılmadı, böyle bir imkan varsa, yakında üniversite varsa hemen verin.

.
  • kartallar yuksek ucar  (25.09.24 09:00:22) 
normalde en kolay yaz öncesi(evlilikler ve atamalar) ve eylül dönemi(okul) kiraya verilir.

şu ara kira çarpanları iyileşti boşuna boş bekletmeyin kiraya verin.
fakat yüksek kira ödeyenden ziyade evinize bakabilecek ve kiraları aksatmayacak profil seçin gerekirse %10-20 daha düşüğe verin.
  • nuisance2  (25.09.24 09:20:56 ~ 09:21:52) 
hemen kiraya vermek mantıklıdır. kira oranları düşmeye başladı. geçen yıl kiraya oturanlar yüzde 65 zam yaptılar. şuan sizin sıfırdan vereceğiniz kiradan fazla kira ödüyorlar. bu durumda olan varsa buradan onaylasın.

yani örnek geçen yıl 20bin oturan bir kişi şuan 33 bin veriyor.
25bin kira bulsa dahi çıkamıyor çünkü masraflar ve uğraş ile zarar edecek.
  • sivri sinek  (25.09.24 09:34:00) 
agustos eylul. okullar acilinca. turkiye'de 20 milyona yakin ogrenci var.


  • baldur2  (25.09.24 11:25:54) 
Yüksek fiyattan verin mademki, talibi çıkarsa zarar etmemiş olursunuz, çıkmazsa da beklememiş olursunuz.


  • encokbenisevinnolur  (25.09.24 11:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.