[]

Koli çöp müdür

Selam

Kargoyla alışveriş ettiğimizde oluşan boş koliler çöp müdür değil midir? Çöp saatinde kapının önüne koyuyoruz ama apartman görevlisi inatla almıyor. Yönetici ise onların tanımında kolileri çöpe götürmek yok diyor. Bense bunu bilmiyorum, bir memur olarak gelen her yazıyı okuyan ben, apartmanın girişine böyle bir yazı asıldığını görmedim.

Eğer böyle bir yaklaşım varsa bunun mantığını merak ediyorum. Neden koliler çöp yerine konuşmuyor, ev taşımıyoruz, büyük eşya almıyoruz, sadece mesela peynir yağ geliyor bişey geliyor onun karton kutusu işte. Bunun nesi problem??

 
işgüzarlık yapmışlar. ben olsam bırakırım kapıda. isterse almasın.


  • brakgn  (24.09.24 17:43:18) 
Koli dediğiniz karton aslında, geri dönüştürülebilir. Benim için çöp değildir, dışarı çıkarken (ki sanıyorum artık çoğu yerde yaygınlaştı) geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz.

Apartman görevlisi görevini bilemiyorum; bu, site kurallarıyla ilgili bir konu
  • fraise  (24.09.24 17:45:25) 
Bu konularda düzenleme yapsın, kararlar versin ve biz de onun kararlarına uyalım diye seçiliyor yönetici.

Bazen de şu an olduğu gibi, verdiği kararlar canımızı sıkıyor.

Sıkıcı bir durumsa ve sakinler de bu konudan rahatsızsa 1/5 in imzası alınarak bir dahaki genel kurul gündemine sokulması sağlanır ve oylanır. Çoğunluk, koliler de alınacak derse alınır.

Ancak, apartman görevlisinin kapasitesi, iş yoğunluğu, çıkan çöp miktarı falan göz önüne alınmalı.

Mesela bizim site görevlisi, tekerlekli çöp arabasıyla dolaşıp, arabaya sığmayan çöpleri almıyor. Alsa arabayı bırakıp sırf o çöp için çöplüğe ikinci bir tur atması gerekecek ki çöplük 300 metre mesafede.
  • Mirket  (24.09.24 18:02:31) 
Valla bizim oturduğumuz apartman eksi kartlarla birlikte 16 katlı, 62 daireli. Site diye geçiyor fakat iki yanında merdivenler var, leş ötesi pis. Apartmanın normal herkesin kullandığı alanı bile zor temizleniyor, temizlikte kullanılan aletlerin kokusundan uzun süre şikayet ettik de ondan sonra temizlik yapıldığında kökü koku çıkmaz oldu, güzel koktu demiyorum bak. Bahçe var bahçenin düzenlemesi bakımı yok. Gördüğüm kadarıyla sadece çöp toplanıyor ve arada bir (muhtemelen 3-4 haftada bir) yerler siliniyor. Bir tek bunun için aylık 1000 lira aidat toplanıyor ve koliler çöp değil onu siz atacaksınız deniyor. Bunu anlamıyorum arkadaşlar.

Tek yaşayan yaşlı biri olsa, insanlar hasta olsa bişey olsa onlara da mıböyle yapılacak? Sürekli ek bütçe çıkarılıyor akıllarına geleni yapmaya çalışıyorlar onları da ödüyoruz, bi koli toplayamıyorlar mı yahu? Konteynerler 30 metre ileride bizim, ikinci kez gelip alıp gitse ne olur yani. Yan tarafta minicik çocuk parkı var, oraya konulmuş çöp kovalarındaki çöpleri çok uzun zaman toplamadıklarını biliyorum görevlilerin. Aynı anda bilmem kaç binaya bakıyorlar da bizim bundan bir fayda elde ettiğimiz yok, bi koli atmak bu kadar sorun olmamalıydı.
  • muhayyer divan  (24.09.24 18:28:47) 
Aralıkta oluyor genel kurul toplantısı. Yönetici yapalım seni. Farkı gösterelim. Bir sanatçı eli değsin, ışıldasın her yer.


  • Mirket  (24.09.24 18:51:38) 
Benim eski oturduğum yerde de izin verilmiyordu şimdikinde hiç sorun yaşamadım çünkü katlayarak yer kaplamayacak ayrı kağıt bölümüne atıyorum. Koliler çok ve dağınık olduğunda adam çöp kovasıyla birlikte taşıyamıyor o yüzden katları tek tek dolaşması lazım tekrar mantık bu sanırım, koli atacağınız zaman birden fazlaysa katlayıp hepsini iç içe tek paket yapın kimse ses etmez bence. Yerler koli dolu ve dağınık olursa kesin laf ederler.


  • titanic kemancısı  (24.09.24 19:02:21) 
@Mirket

Teşekkür ederim ama hukuktan kanundan anayasadan anlamıyorum, işleyişler kafamı çok karıştırıyor, bir de ben el atarsam herkesi zorla mum ederim, onun için hiç gerek yok.
  • muhayyer divan  (24.09.24 19:30:35) 
marktette poşet 25 kuruş. al içine katla koy bakalım. nasıl almıyor. saçmalığa bak çöp ayrıştırma kutusu koysun ozaman apartmanın içine.


  • sivri sinek  (25.09.24 09:11:29) 
karton kutuyu parçalayıp çöp poşetine koyun. ben öyle yapıyorum.


  • elorelia  (25.09.24 10:47:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.