[]

tapu müdürlüğünden gelen sms

ev satın almak için banka kredisi çekmiştim. bu sabah itibariyle işlemler tamamlandı. az önce tapu müdürlüğünden sms geldi.

"tapu harcı için ödemeniz şu kadardır, şöyle ödeme yapabilirsiniz. randevunuz 24 eylül saat 15.30'da lütfen hazır olunuz".

işler böyle mi oluyor ben anlamadım. ben başka şehirdeyim, aynı şehirde olsam bile bi saatten kısa sürede tapu müdürlüğüne gidemem. randevu mevzusu neden böyle?

 
evet bu işler böyle. tapuyu arayıp bugün gelemem diyin. harçları öderseniz 2-3 gün beklerler diye düşünüyorum. biz öyle rica minnet 1 hafta bekletmiştik.


  • turuncu tonlarda  (24.09.24 15:06:53) 
Bize de öyle oldu. Biz başka bir şehirde de değildik ama yine de zorlandık bir de şaşırdık. En azından randevunu bir gün önceden haber verirler diye düşünüyorduk. Alelacele oldu hallettik ama çok bunaldık. Kıl payı yetiştik.


  • rock n roll  (24.09.24 15:12:41) 
Bugun tapu mdüürlüğündeydim, aynısını birisi sordu, dün sms gelmiş fakat yetişememişler, onlar da bu sabah gelmiş. İşlemlerini yaptılar.

bunun dışında geçen sene ben de satmıştım il dışında oldugu için yetişememiştik, tapu mdürülülüğü bir hafta 10 gün kadar tolerans gsteriyordu.

Benim size sorum banka kredisi ile ev alırken işlem tam olarak nasıl oluyor.

Evrakalrı bankaya verdiniz, e ipotek koymak için banka gün alıyor. İpotek hangi aşamada konuyor, ben kredi dışındaki tutarı tapudayken gönderecegim ama kredi olan kısım satan kişiye hangi aşamada geçiyor. Hemen tapudayken mi yoksa bir kaç saat sürüyor mu.
  • liberal  (24.09.24 15:20:31) 
harç ödemesi ikiye bölünüp yarısını alıcı, diğer yarısını satıcı ödüyormuş. ancak piyasaki rajon ve teamülüne göre iki tarafı da alıcının ödediği söylendi. öyle mi?


  • biseysorcaktim  (24.09.24 16:32:54) 
Evet alıcı ödüyor bu vergiyi, genelde satıcılar cebine girecek net paraya bakıyor.


  • liberal  (25.09.24 13:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.