[]

hpv virüsü

hpv pozitif çıkan bir kadınla beraber oldum. ilk yapmam gereken nedir ? meraktan değilde gerçek olduğu için soruyorum.




 
siğil çıkarsa tedavi olmalısın onun dışında koruyuculuk için gardasil 9 ve bağışıklık için bazı takviyeler olabilir. siğili dert etmezsen ona da gerek yok aslında.


  • eisberg  (19.09.24 11:14:48) 
artık taşıyıcısın ve beraber olduğun her kadına bu hastalığı yayacaksın demek oluyor bu.
bunun aşısı var ondan olman lazım yoksa ömür boyu her kadının hayatını kabusa çevirirsin. sende sadece siğil çıkıyor kadında ise rahim ağzı kanserine kadar gidiyor.
hemen bir üroloğa gitmen gerek, geçmiş olsun.
  • neira  (19.09.24 11:21:44) 
öncelikle kesinlikle hpv kaptın diye birşey yok, karşı tarafın aktif siğilleri yoksa bu olasılık düşük. ancak şu an hemen bunu bilemezsin. bir süre sonra pcr-genetik tanı yöntemleri ile buna baktırmalısın. virüsün rahim ağzı kanseri ile ilişkili türleri ve siğil yapan türleri var.

şimdilik önümüzdeki 6 ay bağışıklık sistemini güçlü tutup, d vitamini, spor vs vucudunun bu virüsü atması için destek olabilirsin.
  • orpheus  (19.09.24 11:41:41) 
kesin kaptın diye bir şey yok +1

bağışıklık sistemini güçlü tutman önemli

siğil oluşursa siğilden kurtulsan bile erkeklerde siğili taşıma ihtimalin var, %100 taşıyıcısın diye de bir şey yok ama siğil geçti artık virüsten kurtuldum diye de bir şey yok. ama şuan siğil oluşmasa virüsün taşıma ihtimali var

üroloji değil cildiye doktur ilgilenir
  • jülsezar  (19.09.24 11:49:43) 
teşekkürler arkadaşlar. kız arkadaşım rahim ağız kanseri durumuna yönelik mi diye bir test verecekmiş ondan sonra bakalım.


  • liberalhippi  (19.09.24 11:56:17) 
hpv, hiv, cinsel yolla bulasan hastaliklarin kadindan erkege bulasma ihtimali, erkekten kadina bulasma ihtimalinden daha düsük. bunun sebebi penetrasyon esnasinda vajinada daha cok minor yirtik vs olusmasi.

o yüzden sana gecmemis olabilir.

kendine de baktir hpv var mi diye. ve sunu unutma, bu cok yaygin bir virüs. illa süphelendigin insandan bulasmamis olabilir.

sigil var mi yok mu onun varyantina göre degisiyor. sigil cikarmayip kanser yapani da var.
hpv asisi da önleyici asi. avrupada 21 yasindan sonra yapmiyorlar bile o asiyi. hpv'm var gidip asi olayim degil yani.
  • robert bosch  (19.09.24 12:21:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.