[]

Etherium vs Bireysel Emeklilik

Bireysel emeklilik hesabimda su anda cekersem £2k civari bir sey var. -Sanirim 95000 TL gibi bir sey yapiyor. Artik Ingiltere'de yasadigim icin Turkiye'deki bireysel emekliligimi kapatip baska sekilde degerlendireyim istiyorum. Esim Etherium ve diger coinlerle fazlasiyla icli disli, ben de biraz da ona guvenerek Tr'deki parayi pounda cevirip Ether alayim diyorum. Uzun vadede cok daha fazla degerlenir diye dusunuyorum. Bir de bireysel emeklilik icin her ay pounddan tlye para atmak da sacma olacak biraz. Ne diyorsunuz? Bireyseli iptal edip ether almali mi? Bireyselde 10 yili doldurmustum bu arada, o yuzden kesintim az.




 
Coin işleri her zaman sıkıntılı hocam, ETH geçen sene bugünlerde 1500 dolar civarıydı, martta 4000 dolara çıktı bugün 2300 dolar, bunlar 1 senedeki hareketliliği ona göre karar ver işte. 200 dolar civarı olan Solana 1 senede 200 dolardan 8 dolara düştü 8 dolardan tekrar 200 dolara çıktı şimdi yine 130 dolar civarı.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (18.09.24 16:08:14) 
zaten esin cryptoya abaniyorsa ustune bir de senin bunu yapman asiri riskli. mantiken senin baska alanlara ve sektorlere yatirim yapman lazim ki crypto olayi patlarsa dimdizlak kalmayin.


  • hot potato  (18.09.24 17:17:32) 
56 yaş dolmadığında yine bir kesinti oluyor sanırım. çıkmak istemezseniz bireysel emekliliğinizin istediğiniz cinsten (etf, altın, usd, gümüş, borsa vb) fonlara yatırım yapmasını sağlayabilirsiniz. altın fed faiz indirdiği dönemde iyi bir artış yakalayabilir diyorlar. yatırım tavsiyesi değildir.


  • arras  (18.09.24 19:10:56) 
Ben olsam Tr'deki bireysel emeklilikten parami alirdim.

Rakamlari uyduruyorum; Diyelim devlet %30 bireysel emeklilik katkisi veriyor. E TRY zaten doviz karsisinda 2021'in basi ile sonu arasinda %75 deger kaybetmis... Sen istedigin kadar portfolyonu cesitlendir, sepet yap. Elindeki tuttugun sey asagi yonlu...

Kripto cikali 10-12 sene olmustur. Bugun kripto ile gidip simit alamazsin. Koskoca ulkelere, merkez bankalarina falan guvenmedikleri icin insanlar ulkenin currency'sini almiyorlar. Siz gidip, arkasinda bir teknoloji sirketi olan bir seye nasil guvenip yatirim yapiyorsunuz?

Kripto Ponzi gibi bir sistem. Hadi dedikleri gibi yayginlasti mevcut para birimi oldu. Para basilmasini kim kontrol edecek, enflasyona kim mudahale edecek? Madencilik yapan insanlar mi verecek enflasyon ile ilgili onemli kararlari?

Ingiltere'de siradan yillik %8-12 arasi getiren geleneksel bir yatirim hesabi isinizi gorur.
  • thetruenorthstrongandfree  (18.09.24 19:49:06 ~ 19:50:29) 
Bireysel emekliliginizi kapatmayin.Hatta yurt disina tasinanlar turkiyedeki hicbir yatirim/birikim hesabini kapatmasin cunku oturumunuz yurt disinda bulundugu icin bunlari sonradan acmak cok zor oluyor.Hazir kazanilmis hakkiniz varken dokunmayin.Ugrasmak istemiyorsaniz tum birikimi altin,tr hisse senedi, yabanci hisse senedi fonlarina dagitip birakin.Ileride tekrar aktive etmeye karar verirseniz para yatirmaya devame dersiniz.Durdugu yerde size zarari yok.


  • turkuaz  (19.09.24 11:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.