[]

amazon alışverişlerinde mesafeli satış sözleşmesi yok mu?

amazon türkiye üzerinden pazaryeri saracılığıyla satın aldığım bir ürünü iade etmek istediğimde red cevabı aldım. Aramızdaki uyuşmazlığı çözmek üzere Tüketici hakem heyetine başvurmaya karar verdim.

Buraya kadar her şey normal ancak hakem heyeti dosya açılabilmesi için benden "mesafeli satış sözleşmesi" istedi. sorun da burada başlıyor. Hepsiburda, n11, trendyol vs envai çeşit alışveriş sitesinden milyon tane alışveriş yapmış biri olarak her siparişimin altında yer alan siparişe ait satış sözleşmesine amazon'da ulaşamadım. Müşteri hizmetlerini aradığımda ise "sistemlerinde böyle bir belge bulunmadığını, sadece ön bilgilendirme formu olduğunu" söylediler. Ön bilgilendirme formunda ise yaptığım alışverişe dair hiçbir şey yazmıyor, sadece yasal hakların yer aldığı standart bir belge. Benim istediğim ise "Satıcı, alıcı, alınan mal, ödeme yöntemi" vs bilgilerin yer aldığı "yaptığım alışverişe dair" bir sözleşmeydi.

Şimdi ben hakem heyetine bu ön bilgilendirme formu ile gitsem, kabul edilir mi?

 
ürünü sipariş verdikten sonra gelen sipariş onay maili işe yarar belki. orada mesafeli satış sözleşmesi gibi cayma hakkı falan yazıyor.


  • my fault  (18.09.24 10:30:50) 
yalniz guzel detaymis bunu hic farketmemistim amazon'da simdi ben de baktim mail cok genel siparis detayinda sozlesme yok aslinda yapmasi da lazim cok tuhaf...


  • bay b  (18.09.24 16:18:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.