[]

yazilim ajansi

Kucuk bir yazılım ajansı kurdum ancak müşteri bulmakta zorlanıyorum. Profesyonel ağım sınırlı olduğundan, çeşitli şirketlere e-postalar gönderiyor ve Upwork gibi platformlarda iş aramaya çalışıyorum. Ne yazık ki, sonuçlar henüz beklentilerimi karşılamıyor. Bu durumda nasıl ilerlemenin en iyi yolu olacağı konusunda önerilerinizi duymak isterim. Birlikte beyin fırtınası yapalim nedersiniz?




 
Çok islevsel aplikasyonlar üretmiyorsan yazilim artik geçerliligi olmayan, ayaga düsmüs bir sektör.


  • Yourcousinmarvinberry  (16.09.24 10:55:28) 
IT danismanlik sirketlerine de yazilabilir. Komisyon karsiligi freelance calisan saglayan yerlerden bahsediyorum, tabii boyle yerler yaygin mi bilmiyorum. Belli bir uzmanlik alaniniz varsa, mesela Dynamics 365 entegrasyonlari diyelim, buralardan iyi isler cikabilir.


  • mbond  (16.09.24 11:09:50) 
Çevre en büyük bonus.
Bir alanda uzmanlaşmak da bonus olur ayrıca. Bir firma geldi geçenlerde bize. İş birimlerinden çağrı merkezinin direktörü ile tanış imiş geldiler anlattılar ürünlerini. Çağrı merkezi uygulamalarını yaptıkları firmaları da gösteriler referans olarak. Biz yapsak 6 aydan fazla sürecek uygulamayı bize özel optimize edip 2 haftada teslim ediyorlarmış. Maliyet hesabı yaptık bayağı karlı geldi. Adamın ağzı öyle laf yapıyor ki iş birimi ok zaten, CTO da ok derse alınacak ürün.
Özetle;
Bir şekilde üst koltuklara ulaşmak şart.
Gittiğiniz adamlara referans göstermek de şart.
Neden sizi tercih edelim sorusuna güzel cevaplar hazırlamak şart,
  • cilekli pasta  (16.09.24 11:15:18) 
@cilekli pasta acikcasi elimizde referans var web ve mobil konularda uzmaniz. referanslara baktigimizda turkiye icerisinde is yapma sansimiz yurtdisina oranla daha yuksek fakat her nekadar refransimizda olsa da yetersiz. ama asil problem ust koltuklara ulasmakta bu sorunu nasil asacagimi bilmiyorum suan icin


  • korkut  (16.09.24 11:51:58 ~ 11:52:24) 
tam zamanında açmışsınız hocam.

yağmur bitince şemsiye satmaya çalışanlar gibi.
zaten sektörde tanıdık çevre olmayınca büyük firmalardan iş almak imkansızdı.
yapay zeka sonrası dışarı iş yaptırmak ihtiyacı gittikçe azalıyor.
  • nuisance2  (16.09.24 11:52:15) 
@nuisance2 12 yilin sonunda mecburi olarak actim, sektor icerisinde is bulabilmek gittikce zorlasiyor ve daha tecrubeli birisinin az tecrubeliye oranla tercih edilmeme ihtimali de yuksek.


  • korkut  (16.09.24 11:54:50) 
@korkut

ben de benzer durumdayım.
o yüzden bu sektörde tercih edilmeyecek konuma gelirsek farklı sektörlerde ya da pozisyonlarda(pm, analist,operasyon v.b. ) şansımızı denemek gerektiğini düşünüyorum.

siz artık ticarete girmiş oldunuz aslında. kolaylıklar dilerim.
  • nuisance2  (16.09.24 14:37:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.