[]

Videoya rendersız altyazı eklemek mümkün mü?

Yify den 4k bir film indirdim. Film güzel sıkıştırılmış. 7gb falan.

Bunu vr gözlükte sinema salonu ortamında açtım, çok güzel. Fakat orada bir uygulama var bigscreen diye. Filmi oradan paylaşıp eşimle senkron bir şekilde izlemek istiyorum eşim de yanıma gelecek sinema salonunda.. ama işte oradaki oynatıcı haricen altyazı dosyası seçimine izin vermiyor.

Film ile altyazı ismini aynı yaptıp, subs klasörü altında da koydum yok görmüyor.

Benim bu altyazıyı videoya gömmem lazım.

En basitinden capcut veya imovie den deniyorum, altyazı ekliyorum ama export ederken formatı da değiştirsem, bitrate i de düşürsem yok arkadaş 15gb dan aşağı düşümüyor görüntü 4k olunca. Daha da düşürsem kalite bozulacak.

Videonun codec i bitrate i falan değişmesin, sadece altyazı eklensin istiyorum.

Ama yazı videoya gömülünce sanırım illa ki render almak gerekiyor?

Bunu dediğim şekilde renderlayacaksak da videonun boyutunu çok etkilemeyecek şekilde nasıl yapabilirim?

 
dosya mp4 ise olmaz ama mkv ise yapılabiliyor aslında. MKV birçok ses altyazı kanalı barındırabilen zip gibi bişey. Renderlamadan içine altyazı eklenebiliyor ama yapalı yılllaaaar oldu şimdi bi arattım şu çıktı:

bit.ly (burası highlightlı linki bozuyor diye kısalttım)
mkvtoolnix.download

edit: o player mkv içindeki ses veya altyazıları gösterebiliyor mu ona bi bak önce. O da olmuyorsa videoya gömmen (burn-in) lazım, o illa render gerektirir.
  • nhk ni youkosu  (15.09.24 16:24:23 ~ 16:25:19) 
hmm evet aslında o uygulamanın video oynatıcısı eğer videoya gömülü bir altyazı varsa onları görüyordu ancak benim haricen attığım tr altyazıyı görmüyordu. en,fr,nl falan çıkıyordu.

o program ile indirdiğim altyazıyı mergeledim, şuan seçenekler arasına geldi.

çok teşekkürler baya da hızlı sürdü yeni bir şey öğrenmiş oldum.

sadece utf-8 sıkıntısı oldu onu da çözücem birazdan. not defteri ile açıp uft-8 yapınca düzelmesi lazım.

bu arada video uzantısı mkv idi evet. olmasaydı olmaz mıydı?
  • ananiyimioguz  (15.09.24 16:53:30) 
bu dosya formatları video container olarak geçiyor, mp4'te hiç embedded ses altyazı falan görmedim sanırım. Teknik olarak mümkün mü değil mi emin değilim ama mkv çok şeye izin verdiği için herkes onu kullanıyor işte.

Video mp4 olsa onu mkv yapıp yine içine bişeyler eklenebilir ama. Yify'den indiyse bu boyutta h265 codec'iyle sıkıştırılmıştır herhalde, dosya adında x265 yazıyordur. Onu mp4 veya mkv vs. yapmak yapanın tercihi.
  • nhk ni youkosu  (15.09.24 19:00:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.