[]

Sosyal medyada az bir kitlesi olan biri ekonomik refaha ulaşıyor mu?

Şunu gözlemledim, milyonlarca sosyal medya hesabı var. Herkes farklı konularda bambaşka içerikler üretiyor. Kimi çok ciddiye alıyor, kimi öylesine paylaşım yapıyor.

Dikkatimi çeken kısım şu oldu: Küçük bir kitleye sahip olanlar bile bunu geçinecek bir paraya çevirmeyi başarıyor. 10.000 ve üzeri takipçiye sahip birkaç arkadaşım var. Influencer değiller, sadece kendi yaptıkları işi paylaşıyorlar ve buradan gelen müşteri kendilerine yetiyor.

Ayrıca 1.5 milyon takipçili bir arkadaşım var, dil öğrenimi üzerine sosyal medyada içerik izleyen herhangi biri mutlaka görmüştür. Kendisi izlenme gelirleri, sponsorlar, anlaşmalar derken zaten rahat bir hayat yaşıyor.

Benim sorum küçük kitle sahibi olanlar üzerine. Tabii ki büyük gelirler beklemiyorum ama en azından bir memur maaşı veya üzeri kadar gelir yaratılabiliyor mu gerçekten?

Bir para kazanma özürlüsü olarak fikirlerinizi merak ediyorum.

 
Kitlenin paraya çevirilip çevirilemeyeceğine bağlı. Dil öğrenimi üzerine bir instan varsa 10k takipçin bile olsa dil kursları, uygulamalar vs. reklam alabilirsin çünkü takipçilerin bu reklamlardaki kursları veya uygulamaları SATIN ALACAKTIR. Ama mesela herhangi bir şeyi eleştiren bir instan varsa (mesela X partisini eleştiren, y dinini eleştiren vs.) 1 milyon takipçin bile olsa iyi para getirecek bir reklam alman zor zira takipçilerin reklamdaki ürünleri SATIN ALMAZ.


  • cek  (14.09.24 19:42:26) 
Konuyu pompaliyayim aklima bisey geldi

Gordugum kadariyla vucut gelistirme yapanlar ilaci basip okuz gibi olunca dikkat cekiyorlar takipci kastiktan sonra supplement firmalariyla anlasip takipcilerine protein tozu falan satiyorlar baya köşe olmuşlar

Soylemesem catlardim
  • Zetnikov  (14.09.24 20:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.