[]

Kedi bakımı hakkında yardım?

Merhaba,
Yılların kedicisiyim. 7 yaşında kedimi yastık yerine kullanarak başladığım serüveni 30 yaşında yaşadığım astım atağı ile sonlanmak zorunda kaldı. 2010dan beri kedi ile temasım yoktu. Olursa astım hırıltıları başlıyordu çünkü. Ta ki oğlum annemin yazlık evine sokaktaki kediyi getirene kadar. Şimdi o kediyi sahiplenmek istiyorum. Arada eve kaldığı zamanda rahatsız olmadığımı farkettim. Ancak yine de başlarken alerji ihtimalini minimuma düşürmek istiyorum.

Geçen 15 yılda teknoloji ilerledi. Mama, kum, kum kutusu vb konusunda önerilerini bekliyorum. Maddi olarak çok rahat değilim, çok açıklamam.
Tek bildiğim kristal kum ve kokulu kumlar bana aşırı okunuyordu. Evde de kumun değişimi ile ben ilgileneceğim.

Öneriler için teşekkürler.

 
Merhaba. Öncelikle tam bir gönül insanı olduğunuz için size teşekkür ederim. Yılların kedicisiyim, bence kedisiz devam et hayatına. Erkek kediler alerjiyi daha fazla tetikliyor. Alerjen düşüren mamalar var ama pahalı. Kısırlaştırma da alerjen düşürüyor. Tozu daha az kumlar var. Tüm bu şeylerle alerjeni minimuma düşersen bile hayat konforun ve sağlığın kötü etkilenecek. Bence kedilere sadece astımı ve alerjisi olmayanlar bakmalı çünkü yaşadığım birkaç durumda kedi sahibi alerjikler kedileri sahiplendirmek ya da sokağa atmak zorunda kaldı. Benzer bir şeyi vetomuz da söyler hep: alerji varsa bulaşma bence. Sonra kediye yazık olur diye endişe ediyorum sadece.


  • prole  (14.09.24 14:05:53) 
hocam bende de astım var, kedi tetikliyor ama kedimi bırakamıyorum. ilaç kullanıyorum. yattığınız odaya kediyi sokmayın, evi sürekli temizleyin, bir nebze faydası oluyor ama kesin çözüm yok.


  • NowWeAreFree  (14.09.24 14:12:31) 
7 yasindaki kedini biraktiysan bence de artik sahiplenmemelisin. teknolojiyla alakasi yok


  • ala09  (14.09.24 14:16:40) 
Sürekli ilaç kullanmaktan başka çaresi yok. Bende 15 yıl sonra alerji çıktı. Yazın camlar açık olduğu için midir nedir, birkaç aydır daha iyiyim. Sönümlenme dönemleri de olabiliyormuş sanırım. Kedilerim 11 yaşında. Allah uzun ömür versin. Onlardan sonra tekrar sahiplenir miyim, bilmiyorum. Sürekli ilaç kullanmaya razı değilseniz size de tavsiye etmem.


  • auroraaurora  (14.09.24 14:44:47) 
kedi alerjisi için kediye yumurta sarısı yedirmenizi tavsiye ediyorum. kedi üzerinden çözülüyor artık bu durum.

kum için de, apartmanda yaşamıyor olsanız kolaydı. evde yarı zamanlı yaşadıklarında bu sorun olmuyor çünkü.

bebekken belki pelete alıştırırsanız kolay olabilir çünkü benim yaşlı kedim alışamamıştı. ilk çıktığında denemiştik ve topaklanmıyordu da. son halini bilmiyorum.
  • janderzel zartanyan  (14.09.24 15:48:21) 
eve iyi bir hepa filtreli robot süpürge(2 günde 1 süpürmek bile ok ve yattığınız odaya hava temizleyici alın. kediye alerim max seviyede deri testi ile öğrendim, alerik astımımda düzenli ilaçlı inhaler kullanma seviyesinde. yerler doğru temizlenir ve ek olarak hava temizleyici alıp evide iyi havalandrırsanız aleri çok düşüyor. aleri bazen ilaç kullanmadan bile sıfırlanabiliyor bazen atak yapıyor ama doktorum 1 sene içinde kediye bağışıklık geliştirirsin dedi evdeki mayt olayları ve kedinin evin maytına alışması gibi şeyler sölemişti.

kedi kumuna pro line EXTRA olanı kullanıyorum en tozsuz kum bu, çam peleti falanda deneyebilirsiniz hem tozsuz hem doğal ben daha o topa giremedim. koku yapmasın diye active karbon kullanıyorum www.kolaymama.com

ben kullanmadım ama özel mamalar var kedinin insana az aleri yapmasını sağlayan sadece veteriner tavsiyesi ile alınan ve sadece vetlerde satılan bunu da deneyebilirsiniz.

sholk marka kediler için özel yüzey temizleyici kullanıyorum çamaşır sulu olanıda var benim bile alerime iyi geldi, normal deteranlar rahatsız ederdi bu markayı bulup alın hem iyi temizliyor hem astımlılara iyi geliyor artık evde sadece bunu kullanıyorum.

birde haddime değil ama aleri çıktı diye sonra kediyi gönderme ihtimali olursa kedi sahiplendirmeleri çok zor oluyor eve alışan kedi sokakta 1 hafta bile dayanamıyor, o canı kurtardığınız için teşekkürler
  • eja  (14.09.24 21:25:09 ~ 21:35:52) 
Eğer olmaz da yapamazsanız ve kediyi verebileceğiniz güvenilir bir tanıdığınız yoksa o kediyi sahiplenmeyin. 1 yıldır evden atılmış bir kediyle yaşıyorum ve hayvan hala bir sürü şeyden korkuyor.
Sokaktaki hayvan bırakın sokakta kalsın. Artık hayvan sahiplendirmek çok zor. Hayvan bakımı maddi manevi zorlaştığı için hele de yavru olmayan bir hayvanın şansı çok düşük. Oğlunuz yetişkin bir birey olduğunda isterse sahiplenir.
Hayvanlar çocuklar istiyor diye eve alınacak bir şey değil. Yapmayın. Anneniz yazlığın bahçesinde arada yemek falan versin yaşasın gitsin hayvan.
  • mrvln  (15.09.24 00:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.