[]

Arkadaslik sorusu

Dogum yaptiktan sonra nerdeyse 1 yil gecmis ama cok yaķin oldugunuz eski dostunuz 3 saatlik mesafeden sizi ve bebegi gormeye gelmemiş, gelmek gibi bir niyeti de yok, ne tepki verirsiniz?




 
Tepki vermem onun hayatı, gelmek istemeyebilir, aranızda eski bağ kalmamış eski dost dediğine göre, yetişkin arkadaş ayrılıklarını da normalleştirmek gerek


  • grimavi  (14.09.24 00:06:42) 
Sitem ederdim ama bunun için de 1 sene beklemezdim. 1 sene beklediysem acaba benim bu kişiyle başka bir derdim mi var diye düşünürdüm.


  • encokbenisevinnolur  (14.09.24 00:29:00) 
Yani hayat artik cok zor. Yorgunluk cok. Zaman yetersiz. Benim kimseden beni gelmesi gormesi bana bir gun ayirmasi gibi beklentilerim yok mesela. Cunku benim kendim icin cok istedigim bir seye bile vakit bulmam zor. Çalışan insanlar icin hayat böyle.

O kisinin neler yasidigini siz biliyor musunuz mesela? Sosyal medyadan belki goruyorsunuzdur ondan bahsetmiyorum. Ne siklikla sohbet edip bir seyler paylasiyorsunuz?

Ben tepki vermem, anlayisla karsilar gecerim. Bu durumu dusunup evirip cevirip kafaya takacak vakti bile bulmam zor ;)
  • a perfect lie  (14.09.24 00:46:56) 
gelmek isteseydi gelirdi. 3 saatlik yolu cekmeyen birinden zaten herhangi bir fayda gelmez bundan sonra da. mesaj atmayi keserdim ben.


  • hot potato  (14.09.24 01:01:44) 
telefonda düzenli konuşuyorsanız seni rahatsız etmemek için gelmemiş olabilir. anneliğin ilk yılı çok meşakkatli geçiyor diye biliyoruz hepimiz. geldiği vakit senin hazırlık yapmakla uğraşıp yorulacağını düşünmüş olabilir. 3 saatlik yoldan gelip de ce-ee yapıp dönülünmez neticede, o da zor.


  • titanyum22  (14.09.24 01:14:58) 
gelmeliydi. istese gelirdi.
bebek sevmiyor mu? yarım saat katlanırdı. zaten eve girince bebeği kucağına verip de "al basla" diyeceğiniz yok. bunu tahmin ediyordur. yani, bir insanın bir yıl boyunca bir şey yapamama, yapmaya zaman bulamama gibi bir durumu olmaz. demek ki istememiş, ya da öncelik haline getirmemiş. boşverirdim. düşündükçe kafamda kurar ve o kişiye öfkelenirdim çünkü. bu durum "Ali beni neden sevmiyor, istese sever aslında" diyen bir genç kızın durumunda farksız. sevmemiş, istememiş işte.

bunun için o kişiyi suçlamazdım. bir yıl boyunca ben de sürekli onu beklememişimdir herhalde. bir daha hiç görüşmemezlik de yapmazdım. onun hayatımdaki rolünün çok önemli olmadığını, çok da samimi olmadığımızı bilirdim, yeterdi. iş arkadaşı gibi bir seviyeye getirirdim onu. ve yerine başka dostlar biriktirmeye bakardım.
  • lovemyself  (14.09.24 02:59:05) 
Tepki vermem gelmeyebilir ama artik hic yakin olmayan eski arkadasim olur. Kimse cocuk sevmek cocuklu aktiviteye katilmak zorunda degil ama dogum sonrası bi kez ziyaret sonra cocuklu gorusmeye bir sınır getirilir karsi tarafin cocukla ilgisi yoksa.


  • passive aggressive  (14.09.24 09:14:09) 
ya o da "doğum yaptı artık yüzüme bile bakmıyor" diye düşünüyorsa?
doğum ve sonrası süreçlerini bilmeyen biri ise o da kendince içerlemiş olabilir.

bu işler karşılıklı.

benim tepkim "artık eskisi gibi değiliz, sence bu neden kaynaklandı?" diye sormak olur.
  • janderzel zartanyan  (14.09.24 09:55:31) 
ben de anne oldum, kimseden öyle bir beklentim olmadı. şu an 3 saatlik mesafede bir arkadaşım doğum yapsa gider miydim, gitmezdim. ancak birkaç arkadaş toplanıp planlarız, birlikte gidelim denir o zaman plana uymak için giderdim.

hayat zaten zor, insan kendine vakit ayıramıyor. aynı şehirde olsaydınız ve gelmeseydi o zaman daha farklı olabilirdi ama bence içinde yaşadığımız yıllarda bu tür gelenekleri devam ettirmeye çalışmak da anlamsız. tebrik ettiyse yeterli.
  • deartheodosia  (14.09.24 12:28:09) 
Yeni çocuğu anneler genelde bebekleri mikrop kapmasın diye kimseyi kabul etmek istemiyor acaba böyle mi düşündü de gelmedi?Eğer telefonla sık sık görüşüyorsanız şakayla karışık sorabilirsiniz.


  • komando kani var bende  (14.09.24 14:07:57) 
Böyle 'cok yakın arkadaş' sorularına şaşırıyorum.

Arkadaş çok yakinsa çat diye söve söve olm hayırdır bir sene oldu ne iş diye soramıyor musun?

Çok yakın olduğuna nasıl inandın mesela?
Gerçekten çok yakın deyiminin bile içi boşaltılmış.
  • pavlis  (14.09.24 16:49:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.